StoryEditorOCM
KošarkaKUP HRVATSKE |

NOVA POBJEDA Dubrovnik preplivao Cetinu, te ide u zadarske Jazine po mjesto među 16 najboljih!

Piše Tonči Vlašić
5. listopada 2020. - 00:29
Domagoj Vrkić je bio prvi strijelac Dubrovnika protiv Ribola Kaštele (na slici), a sad i protiv Cetine foto: Tonči Vlašić
Košarkaši Dubrovnika će u srijedu, 14. listopada, od 18 sati igrati u zadarskim Jazinama protiv Diadiore finale Kupa 'Krešimir Ćosić' Regija Jug. Ukoliko budu uspješni plasirat će se u završnicu natjecanja, među 16 najboljih u državi gdje će se naći u društvu s pobjednicima preostale tri regije, te dvanaeast premijerligaša, koji se tek tad uključuju u natjecanje.

Momčad trenera Mara Lučića i Husnije Habula u četiri dana ostvarila je dvije kup pobjede, te stigla do regionalnog finala. U srijedu je sa 100:93 svladala u Gospinom polju Ribola Kaštelu, koja je, kao i dubrovački klub, član Prve hrvatske lige, a sad je u polufinalu Regije Jug bila bolja u Trilju s 87:77 od Cetine, sastava koji je prethodno izbacio prvoligaša Omiš, a koji je, kao i Diadora, član Druge hrvatske lige – jug.

Diadora je u polufinalu s 89:58 dobila Sukošan, a prije toga Jazine Zadar II s 86:83. 

Kao i protiv Ribola Kaštele, tako i protiv Cetine, prvi strijelac Dubrovnika bio je Domagoj Vrkić. U Trilju je ubacio 24 koša. Dvoznamenkasti su u polufinalu bili još Ivan Vodopija (19), Nikola Došen (15) i Filip Šimović (10). Koš domaćina pogađali su i Vlaho Raguž (7), Stipe Čubrić (5), Toni Mustapić (5) i Jakov Vujčić (2). U sastavu su još bili Martin Mucić, Matija Zorić i Mateo Tomašević.

Podsjetnik, nova sezona u Prvoj hrvatskoj ligi, drugom rangu, počinje u subotu, 10. listopada. Dubrovnik je u 1. kolu domaćin Kvarneru
26. travanj 2024 19:22