StoryEditorOCM
KošarkaRAGUSA I DALJE NA TRONU

Nisu uspjele prije napraviti break, ali ovako je slađe, trenerica Cvetana Matić: ‘Ovo je naš šesti trofej u zadnje četiri sezone!‘

Piše Tonči Vlašić
28. svibnja 2024. - 22:50

RAGUSA PRVAK!

Prva utakmica, utorak, 14. svibnja, Zagreb: Trešnjevka 2009. - Ragusa 74:61 (1-0), druga utakmica, subota, 18. svibnja, Dubrovnik: Ragusa - Trešnjevka 2009. 77:57 (1-1), treća utakmica, utorak, 21. svibnja, Zagreb: Trešnjevka 2009. – Ragusa 73:59 (2-1), četvrta utakmica, petak, 24. svibnja, Dubrovnik: Ragusa – Trešnjevka 2009. 83:48 (2-2), peta utakmica, majstorica, utorak, 28. svibnja, Zagreb: Trešnjevka 2009. - Ragusa 49:56 (2-3)

Pohvalila bih obje ekipe. Imali smo više sreće u završnici. Pravo finale. Bilo je i grešaka, ali to je razumljivo s obzirom na veliki ulog. Nama je ovo šesti trofej koji smo osvojili u zadnje četiri sezone – cvjetala je od sreće Cvetana Matić, trenerica Raguse nakon 56:49 pobjede u majstorici prvenstva kod Trešnjevke 2009., kojom je njezina ekipa po četvrti put ukupno i u nizu osvojila naslov prvaka.

- Jennifer Fleischer je bila bolesna, te ozlijeđena – otkrila je Matić koji je još problem imala Ragusa u majstorici finala.

image

Trofejna trenerica Raguse - Cvetana Matić

Božo Radić/

Potom je pred mikrofon Sportske televizije stala Iva Todorić.

- Nismo se predavale. Naše iskustvo je presudilo. Znale smo kako moramo dobiti jednu utakmicu u gostima budući nismo imale startnu jedinicu u doigravanju. Nismo uspjele prije, tek sad, ali je ovako slađe – rekla je Todorić, koja jedva čeka povratak u Dubrovnik. Opet će se slaviti u Gospinom polju.

Košarkašice Raguse se iz Zagreba vraćaju u srijedu, 29. svibnja. Oko 15 sati bi trebale sletjeti u dubrovačku Zračnu luku ‘Ruđer Bošković’.

- Dobili smo prve tri četvrtine majstorice. Presudilo je u izjednačenoj utakmici, egal utakmici, čega sam se bojao, iskustvo Raguse, koja je to uspjela unatoč poteškoćama. Naime, Miloglav i Todorić su u završnici imale po četiri osobne pogreške. Mi nismo znali pobijediti – kazao je Dean Nemec, trener Trešnjevke 2009., koja je drugi put u svojoj povijesti igrala finale.

image

Zlato oko vrata Raguse - Carmen Miloglav, Tea Perić, Lea Hajdin, Lina Strilić i Iva Todorić

Marin Sušić/Hks/
image

Slave košarkašice Raguse u Zagrebu

Marin Sušić/Hks/
Prošle sezone 3:0 za Ragusu, ove godine je Trešnjevka 2009. bila broj jedan u doigravanju, te vodila u finalu na tri pobjede s 2:1. Ragusa je obranila naslov iako i u polufinalu nije imala prednost domaćeg terena. Finale doigravanja je izborila pobjedom u majstorici kod Plamen Požege od koje je izgubila u Požegi ove sezone finale Kupa Ružice Meglaj Rimac.

I tako je Ragusa do četvrtog naslova prvaka Hrvatske (ukupno i u nizu) stigla s treće pozicije pobjedama u majstoricama preko drugog i prvog u ligaškom dijelu prvenstva!

RAGUSA U PRVENSTVU U SEZONI 2023./24.

Igračice: Tea Perić, Lina Strilić, Carmen Miloglav, Andrea Milat, Lea Hajdin, Iva Todorić, Iva Tokić, Marija Rozić, Ilma Šarotić, Jennifer Fleischer, Ella Majstorović, Karmen Čičić, Ivana Ujević, Una Majstorović. 

Trenerica: Cvetana Matić, pomoćnici: Alma Majstorović i Petar Zlatoper, kondicijski trener: Željko Cota.

Predsjednik: Lukša Matušić, dopredsjednik: Srđan Benić, tajnica: Ana Matušić. 

23. lipanj 2024 04:52