StoryEditorOCM
KošarkaEUROBASKET

Nakon povratka iz svlačionice rapsodija, ubacili smo 26 koševa više od Britanaca u trećoj četvrtini, Mario ‘double double‘

Piše Tonči Vlašić
3. rujna 2022. - 18:01

Hrvatska je stigla do prve pobjede u Milanu, još (najmanje) jedna treba za prolaz u drugi krug, za doći do osmine finala i završnice u Berlinu. Nakon startnog poraza od Grčke 85:89, sad je dobila Veliku Britaniju 86:65.

Opet je prvo poluvrijeme bilo loše, a drugo baš, baš dobro. Kao i jučer protiv jednog od favorita za naslov, tako sad i protiv prvog favorita za dno skupine u Milanu.

Dakle, mučenje u prvom poluvremenu u kojem su se Britanci naskakali pod našim obručom, dvoznamenkasti broj skokova u napadu. Na odmor smo otišli sa (samo) šest koševa viška (37:31), ali, kao i protiv Grčke, treća četvrtina je bila sjajna. Opet su nakon povratka iz svlačionice naši zatrpali suparnika. Jučer Grcima ubacili 32 koša, sad 35 protiv Britanaca. Hrvatska je danas treću četvrtinu dobila s 26 koševa razlike!

Prvi strijelci naših s po 15 koševa Dario Šarić, Ivica Zubac i Bojan Bogdanović, Šarić plus 8 skokova, 5 asistencija i blokada, Zubac je imao 6 skokova i 3 blokade, Bogdanović je ubacio tri trice...

Mario Hezonja je ostvario ‘double double’ 13 koševa, pogodio je 4 od 12 šuteva iz igre (neće ga trica, 0/5), imao 10 skokova, asistenciju, osvojenu loptu. Jaleen Smith danas samo 3 koša, ali 6 asistencija i 4 ukradene lopte, Dominik Mavra je iskoristio priliku: 11 koševa uz samo jedan promašaj iz igre (3/4, a 4/4 slobodna), 2 skoka i 5 asistencija.  

Roko Prkačin je odigrao četvrtinu. Nije šutrirao, imao je 2 skoka.

image

Slavi Bojan Bogdanović

Fiba.com/
image

Mario Hezonja protiv Velike Britanije

Fiba.com/
image

Hrvatska - Velika Britanija

Fiba.com/
image

Hrvatska - Velika Britanija

Fiba.com/
image

Hrvatska - Velika Britanija

Fiba.com/
image

Hrvatska - Velika Britanija

Fiba.com/
image

Mario Hezonja protiv Velike Britanije

Fiba.com/

Sutra je slobodan dan. U ponedjeljak, 5. rujna, naši igraju protiv Estonije (14.15 sati). I tu utakmice treba dobiti.

24. travanj 2024 14:50