StoryEditorOCM
KošarkaDUBROVČANIN PRED KAMERAMA SPORT KLUBA

Mario Hezonja: ‘Ne znam smijem li uopće o tome govoriti, da me ne kazne, iako me nije strah toga‘

Piše T.V.
4. rujna 2022. - 13:50

SKUPINA ‘C‘

Petak, 2. rujna, 1. kolo: Ukrajina – Velika Britanija 90:61, Hrvatska – Grčka 85:89, Italija – Estonija 83:62, subota, 3. rujna, 2. kolo: Velika Britanija – Hrvatska 65:86, Estonija – Ukrajina 73:74, Grčka – Italija 85:81.

Skupina ‘C’: 1. Ukrajina 2/0, 2. Grčka 2/0, 3. Hrvatska 1/1, 4. Italija 1/1, 5. Estonija 0/2, 6. Velika Britanija 0/2

Ponedjeljak, 5. rujna, 3. kolo: Hrvatska – Estonija (14.15 sati), Velika Britanija – Grčka, Ukrajina – Italija, utorak, 6. rujna, 4. kolo: Estonija   – Velika Britanija, Grčka – Ukrajina, Italija – Hrvatska (21 sat), četvrtak, 8. rujna, 5. kolo: Hrvatska – Ukrajina (14.15 sati), Estonija – Grčka, Velika Britanija – Italija.

Mario Hezonja stao je pred kamere Sport Kluba nakon pobjede protiv Velike Britanije na Eurobasketu 86:65.

- U reprezentaciji je jako dobra atmosfera, svi smo tu jedni za druge. Bez obzira na poraz od Grka u utakmici u kojoj smo ostavili jako dobar dojam i to nam je bio zalog za drugu utakmicu u kojoj smo u drugom poluvremenu odigrali baš izvrsno i zadovoljan sam načinom na koji je momčad djelovala kao cjelina - rekao je Hezonja, koji je pričao i o razigravaču Smithu kojeg izuzetno cijeni.

- Koliko god mi mislimo da to nije kako treba, odluka o dovođenju Smitha je odlična. Znam ga još iz Njemačke i sada igra i Euroligu, radi se o ozbiljnom igraču. Pomaže nam. Ali tu su i ostali, Šariću je teško igrati nakon tako teške ozljede i godine dana, a danas je odigrao odličnu utakmicu, Bojan igra odlično cijelo vrijeme, a za Krunu ne trebam ni govoriti. Svi za jednog jedan za sve.

Dugo se Mario zadržao u razgovoru s jednim sucem pri kraju prvog dijela.

- Strašno nešto, ja bi volio ići na te njihove sastanke ovo ljeto. Ne znam smijem li uopće o tome govoriti, da me ne kazne, iako me nije strah toga. Ali kaže mi na poluvremenu sudac: ‘Oprosti, nisam bio u dobroj poziciji‘. Ne znam kako se ja mogu spremiti dva, tri sata za utakmicu da dođem, da poginem na terenu, a onda kako se oni ne spreme za utakmicu. Moraju i oni raditi skauting. Ispričao mi se sudac na kraju, ali ne treba ulaziti u polemike oko toga. Jer upadnemo u nervozu i oduzima nam od naše igre, pa ispadaju lopte. Volio bih vidjeti kakav im je mentalitet, kako razgovaraju i kriterij mi nije jasan. Ali sada nemamo vremena za priču o tome i o ljudima koji nisu bitni za našu priču ovdje - naglasio je, te potom progovorio i o Estoncima.

- Estonci su brza i agresivna momčad, imaju Venea iz Baskonije. Gledali smo ih protiv Slovenaca. Nemamo mi luksuz da se opuštamo protiv nekoga i da idemo s pola snage. Mi se moramo maksimalno pripremiti za svakoga i poginuti na terenu jedan za drugoga. I odigrati dobru utakmicu.

Hrvatska - Estonija igraju utakmicu 3. kola u ponedjeljak, 5. rujna, s početkom u 14.15 sati. 

 

26. travanj 2024 13:12