StoryEditorOCM
KošarkaDUBROVČANIN ZA HRT NAJAVIO EUROBASKET

Mario Hezonja: ‘Kad igraš za reprezentaciju igraš za obitelj, za cijelu domovinu, nema tu koševa, skokova, samo da Hrvatska pobijedi...‘

Piše T.V.
2. rujna 2022. - 09:32

Imali smo odlične pripreme, dizali se iz utakmice u utakmicu, zadovoljni smo i jedva čekamo Grčku - rekao je Dubrovčanin Mario Hezonja u razgovoru za HRT uoči početka EuroBasketa.

Hrvatski košarkaši su u skupini ‘C’ EuroBasketa u Milanu, a europsku smotru otvaraju danas protiv Grčke (17 sati/HRT2).

Hrvatska je otišla nekako ‘ispod radara’.

- Mislim da smo tada najopasniji, nije bitno kako nas tko gleda, te gluposti po internetu, svatko pametan ne bi trebao to ni pratiti. Nakon Finske smo imali jako dobar mjesec priprema, odlične utakmice, dizali smo se iz utakmice u utakmicu što se tiče forme. Mislim da smo najbolje izgledali protiv Slovenaca iako smo izgubili tu utakmicu. Sve u svemu, svi smo zadovoljni i jedva čekamo Grčku – istaknuo je Hezonja u razgovoru s Vikijem Ivanovićem.

Hrvatska djeluje raznovrsno, uz Hezonju tu je i Bojan Bogdanović.

- Neću ulaziti u to jesmo li najbolji, mislim da smo se Bojan i ja podredili momčadi, možda je to neuobičajen slučaj, ali nam to najviše pomaže, bez da se mi izdvajamo iz grupe. Ovo je EuroBasket, nema tu statistike, kad igraš za reprezentaciju igraš za obitelj, za cijelu domovinu, nema tu koševa, skokova, samo da Hrvatska pobijedi i da počnemo graditi kemiju u ekipi, da se svi odazivaju, da imamo rezultate iza nas, to je najbitnije. Podredili smo se momčadi, radimo raznovrsno, imamo dosta opcija, napadačkih, u obrani svi za jednoga jedan za sve... Mislim da smo se dobro spremili u ovih mjesec dana, te  krećemo u "rat".

image

Mario Hezonja u dresu reprezentacije 2021. godine

Tonči Vlašić/

O utakmici s Grčkom na otvaranju EP-a

- Imaju fantastične atletske predispozicije, s braćom Antetokounmpo, po meni su najopasniji Sloukas Calathes, tko god prati zna što mislim, Dorsey - jako ozbiljan igrač, odličan šuter, sjećam ga se iz NBA-a, prošlu sezonu je igrao za Olympiacos, imao je fantastične brojke, ali mislim da su oni na svakoj poziciji dosta "debeli". Bit će to odlična utakmice – naglasio je 27-godišnji Hezonja, koji je drugi put na Eurobasketu. Debi je imao 2015. godine. Prvo veliko natjecanje za reprezentaciju imao je na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj 2014. godine, a igrao je i 2016. godine na Olimpijskim igrama u Riju.

26. travanj 2024 17:17