StoryEditorOCM
KošarkaFINULE SKUPINE EUROBASKETA

Mario Hezonja, Bojan Bogdanović i ostali preselili u Berlin, a tamo ih ne čekaju susjedi, već...

Piše Tonči Vlašić
9. rujna 2022. - 10:05

Finska, pa ako se prođe, Španjolska illi Litva. Nema na strani Hrvatske ni Slovenije, ni Francuske, ni Srbije, nema ni Italije, Turske, Ukrajine, Poljske i Belgije. Svi oni su na drugoj strani, I ne mogu se naći nasuprot naših prije zadnjeg dana, ili u utakmici za broncu, ili u finalu.

Ako bi naši vidjeli polufinale, tad ih u Berlinu čeka možda opet Grčka, koja je bila pobjednik skupine i koja je naše dobila na startu, ili možda Njemačka. Grčka i Njemačka su favoriti na papiru u ogledima protiv Češke odnosno Crne Gore.

Uzvratiti Finskoj za poraze u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, potom, Španjolska ili Litva, ili jesi, ili nisi. Dobro, takva utakmica je i protiv Finske. Ali, ako hoćeš nešto napravit, moraš dobit (napokon) i nekoga tko vrijedi.

image

Završnica u Berlinu - tko će doći do pokala prvaka?

Hrvatska je u Milanu ostvarila tri pobjede (Velika Britanija 86:65, Estonija 73:70 i Ukrajina 90:85) i dva poraza (Grčka 85:89 i Italija 76:81), zauzela treće mjesto, izborila prolaz u završnicu, na trenutke igrala sjajno, na trenutke očajno, pamtimo te sjajne trenutke, te se zbog njih nadamo…

Bojan Bogdanović je naš prvi strijelac (18,4 koša po utakmici), Mario Hezonja prvi skakač (6,8 skokova u prosjeku), a Jaleen Smith prvi razigravač (4,8 asistencija po utakmici).

Hezonja je 14. skakač prvenstva, postizao je 8,4 koša, imao 1,4 asistencije i 1 ukradenu loptu po utakmici. U prosjeku igrao 25,2 minute. Naš najmlađi reprezentativac, Roko Prkačin igrao je samo u pobjedi protiv Velike Britanije. 

image

19-godišnji Roko Prkačin, debitant na velikim seniorskim natjecanjima, naš najmlađi reprezentativac nastupio je protiv Velike Britanije. Hrvatska je uvjerljivo dobila tu utakmicu.

Fiba.com/

Hrvatska – Finska igraju u Berlinu u nedjelju, 11. rujna, od 14.45 sati. Prođemo li, četvrtfinale je dva dana poslije, 13. rujna. Polufinalni dan je 16. rujna, medalje se dijele 18. rujna.

18. travanj 2024 18:03