StoryEditorOCM
KošarkaGRČKA NAS ČEKA U PETAK

Hrvatska stigla u Milano, odradila trening u Mediolanum Forumu, Mario Hezonja drugi, a Roko Prkačin prvi put na Eurobasketu

Piše Tonči Vlašić
30. kolovoza 2022. - 23:00

Hrvatska je u Milanu, odradila je navečer prvi trening, dok je prva utakmica u skupini ‘C’ Eurobasketa čeka u petak, 2. rujna kad od 17 sati igra protiv Grčke. Dan poslije suparnik je Velika Britanija, pa u ponedjeljak, 5. rujna, Estonija, u utorak, 6. rujna, domaćin Italija, a u četvrtak, 8. rujna, u zadnjem kolu u skupini protivnik je Ukrajina. Prva četiri mjesta vode u Berlin. Prođe li tamo, utakmice osmine finala čeka je u nedjelju, 11. rujna.

Hotel Sheraton San Siro je baza svih reprezentacija, nije hotel blizu dvorane, ima puta do Mediolanum Foruma, ali je sve lijepo, glase vijesti sa sjevera Italije...

Mario Hezonja je propustio ogled protiv Švicarske u Opatiji, izbornik Damir Mulaomerović nije htio riskirati. Nije ni trebao. Hrvatska je ostvarila uvjerljiv uspjeh. Kvalifikacije za Eurobasket 2025. otvorila je s dvije pobjede (prvo je dobila Poljsku u Varšavi).

Hezonja je s reprezentacijom, drugi put na Eurobasketu (2015. prvi put), u Milanu je i debitant na velikim natjecanjima, Roko Prkačin čiji je otac Nikša nastupio na sedam Eurobasketa (1997., 1999., 2001., 2003., 2005., 2007. i 2009. godine), plus, kad su u pitanju velika natjecanja, na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine.

Ostalih deset koje je Mulaomerović odveo na ovogodišnji Eurobasket su Jaleen Smith, Lovro Gnjidić, Dominik Mavra, Krunoslav Simon, Toni Perković, Bojan Bogdanović, Ivan Ramljak, Dario Šarić, Ivica Zubac i Karlo Matković. Dino Repeša, sin Jasmina Repeše, nekadašnjeg izbornika koji je igračku karijeru zaključio u dresu Dubrovnika i radio kao trener u Gospinom polju, jedan je od trojice pomoćnika Mulaomeroviću (preostala dva su Vladimir Krstić i Dražen Orešeković).

Naša skupina se u osmini finala ‘križa’ s ‘D’ skupinom, koja se igra u Pragu, a u kojoj su uz domaćina Češku još Srbija, Poljska, Finska, Izrael i Nizozemska.

U skupini ‘A’, koja se igra u Tbilisiju, su Turska, Bugarska, Gruzija, Španjolska, Belgija i Crna Gora, a u skupini ‘B’, kojoj je domaćin Köln, su Francuska, Litva, Slovenija, Njemačka, Mađarska i BiH.

Slovenija brani naslov iz 2017. godine...

25. travanj 2024 20:19