StoryEditorOCM
KošarkaDUBROVKINJA NA POBJEDNIČKOM POSTOLJU EUROBASKETA

Ella Majstorović: ‘Presretna sam što sam bila dio ove priče, a to što sam prvi asistent Eurobasketa…, nije mala stvar to biti!‘

Piše Tonči Vlašić
28. kolovoza 2022. - 14:03

Došle smo na natjecanje s ciljem ostanka u ‘A‘ diviziji, a vraćamo se sa odličjem – piše Ella Majstorović poruke, svoj dojam za Dubrovački vjesnik nakon što je s Hrvatskom svladala na kraju i domaćina, Portugal, u utakmici za treće mjesto, te se popela na pobjedničko postolje Eurobasketa.

Sedam utakmica su odigrale naše, njih sedam od dvanaest igračica izbornice Tatjane Jacović su iznijele teret. Kad se pogleda statistika kompltnog prvenstva, tko je proveo najviše minuta na parketu, hrvatski kvartet je na vrhu: Petra Božan gotovo 36 minuta po utakmici, Lana Bilić i Ella Majstorović više od 34 minute u prosjeku, te Zara Valčić više od 32 minute. Na petom mjestu Slovenks Tanja Valančić s gotovo 32 minute u prosjeku u igri…

- Ponosna sam na svoju ekipu. Borile smo se od početka prvenstva, i to nas je dovelo do ovog rezultata. Bile smo baš ekipa. Ovo je velik uspjeh za hrvatsku žensku košarku. Presretna sam što sam bila dio ove priče.

Potom je skočila na utakmicu protiv domaćina, Portugala, borbu za brončanu medalju.

- Od početka smo nametnule svoj ritam Portugalu.

image

Ella Majstorović

Ella je treći strijelac Hrvatske s 9 koševa po utakmici, drugi skakač reprezentacije sa 7 skokova, te ne samo prvi asistent Hrvatske, već prvenstva. Prosjek 5,4 asistencije po utakmici, više od jedne asistencije po utakmici uspješnija od Tee Cleante, razigravača novih europskih prvakinja, Francuskinja.

- Zadovoljna sam svojim nastupom...., a to što sam prvi asistent Eurobasketa… Nije mala stvar to biti. To će mi sigurno biti motivacija za daljnji rad – istaknula je Ella.

- Odigrala sam dosta čvrstih utakmica, stekla iskustvo. Na kraju bih se samo zahvalila mojim roditeljima, te sestri, koji su mi velika podrška u svemu ovome.

Ellina mama Alma je nekadašnja košarkašica, danas trenerica Raguse, koja je skupa s Cvetanom Matić potpisala brojne uspjehe mlađih uzrasta u posljednje vrijeme, ali i sa seniorskom ekipom. Danas je i izbornica U15 reprezentacije. Tata Ivan je bivši rukometaš, a njezina dvije godine i deset mjeseci mlađa sestra Una je također hrvatska reprezentativka.

- Jedva čekam doć doma, na zasluženi odmor – napisala je, čekajući ukrcaj u zrakoplov junakinja iz Lapada.

image

Slavi Ella Majstorović

Fiba.com/
image

Hrvatska brončana!

Fiba.com/
25. travanj 2024 01:43