StoryEditorOCM
KošarkaPRVENSTVO EUROPE ZA KADETKINJE

Ella Majstorović blizu ‘double double‘ učinka u polufinalu Eurobasketa, Hrvatska dugo, dugo protiv favorita za zlato, Španjolske, bila u igri za finale

Piše Tonči Vlašić
26. kolovoza 2022. - 21:36

Dugo, dugo je Hrvatska bila u igri za finale Europskog prvenstva, uoči posljednje četvrtine zaostajala je jedan koš (45:46), osam i pol minuta prije kraja četvrte četvrtine i dalje je imala  samo koš zaostatka (49:50), ali nakon toga je nije išlo ama baš ništa, te je Španjolska ostvarila pobjedu od 21 koš razlike (54:75). Zadnju četvrtinu su naše izgubile s 20 razlike (29:9).

Hrvatska će u Portugalu igrati na kraju za broncu, protiv koga, domaćina ili Francuske, doznat će poslije. Bez obzira na kraju na uvjerljiv poraz od Španjolske, opet je pokazala kako nije slučajno dogurala tako daleko jer je gotovo 32 minute igre živjela nada u novu veliku pobjedu prvotiv prvog favorita.

image

Ella Majstorović protiv Španjolske

Fiba.com/

Dubrovkinja Ella Majstorović, članica udarne petorke, igrala je 33 minute u polufinalu. Jedan skok joj je nedostajao za ‘double double‘ učinak.  Postigla je 10 koševa, imala 9 skokova, plus 3 asistencije i jednu ukradenu loptu.

Košarkašica Raguse je i dalje prvi asistent Europskog prvenstva.

22. travanj 2024 21:49