StoryEditorOCM
KošarkaPRVA HRVATSKA LIGA (Ž) |

DVADESET PRVENSTVENIH POBJEDA U NIZU RAGUSE Kapetanica i 20. utakmicu zaredom ubacila tricu, Todorić ‘triple double‘, debi Lobaš...

Piše Tonči Vlašić
10. listopada 2020. - 18:34
Druga prvenstvena utakmica Raguse i druga pobjeda, te se piše kako ni nakon 574 dana dubrovačka ekipa ne zna za poraz. Sezonu 2018./19. u Prvoj hrvatskoj ligi zaključila je s dvije pobjede nakon poraza u Zagrebu od Trešnjevke, a prošle sezone 16/0 u prvenstvu, koje nije odigrano do kraja, te sad 2/0. Ukupno, lijepih dvadeset pobjeda u nizu!

Prvenstvenu pobjedu broj 20. upisala je kod kuće protiv Pule. Bila je uvjerljiva, 89:49.

image
Ragusa - Pula 89:49 foto: Tonči Vlašić

image
Dogovor Raguse foto: Tonči Vlašić

image
Iva Slonjšak (Ragusa) foto: Tonči Vlašić


S kime početi, koga prvo spomenuti u redovima ekipe trenerice Cvetane Matić i Alme Majstorović? Iva Todorić je ostvarila 'triple double' – 10 koševa, 11 skokova i 14 asistencija, plus 5 ukradenih lopti – valorizacija 33. Ana Vrsaljko po valorizaciji još bolja – 35. Ubacila je 26 koševa, imala 9 skokova, 4 asistencije i 5 ukradenih lopti. Iva Slonjšak je postigla 25 koševa. Pogodila je četiri trice, jednu više od kapetanice Katarine Čagalj (ex. Zarač), koja je svoj niz počela baš nakon poraza od Trešnjevke u Zagrebu 16. ožujka 2019. godine. Nakon toga je svaku utakmicu ubacila najmanje po jednu tricu, i tako već 20 utakmica!

image
Kapetanica Katarina Čagalj (ex. Zarač) i Ivona Matić foto: Tonči Vlašić


Sad je tricu pogodila i njezina sestra blizankinja, Matea Beletić. Katarina 11 koševa i 2 asistencije, a Matea 3 koša. Trice su pogodile još i Todorić, i Vrsaljko, i to po dvije.

Romana Stojanović je u pobjedu ugradila 7 skokova, te po četiri koša, asistencije i ukradene lopte, Ivona Matić 4 koša i 4 skoka, a pogađale su još Ella Majstorović (2 koša) i Paula Lobaš (4 koša), kojoj je utakmica protuv Pule bila prvoligaški debi. Igrale su još Ani Putica i Marija Pocrnjić. Jedino Carmen Miloglav nije ulazila u igru. Još se nije u potpunosti oporavila od ozljede.

U 3. kolu skupine Jug najvećeg ranga Ragusa je gost Košarkaške akademije 'Žana Lelas', novog prvoligaša. 

image
Trenerica Cvetana Matić i Carmen Miloglav, koja zbog ozljede nije igrala protiv Pule foto: Tonči Vlašić

image
Iva Slonjšak (Ragusa) foto: Tonči Vlašić

image
Ivona Matić (Ragusa) foto: Tonči Vlašić

image
Iva Todorić (Ragusa) foto: Tonči Vlašić

image
Marija Pocrnjić (Ragusa) foto: Tonči Vlašić

image
Ivona Matić (Ragusa) foto: Tonči Vlašić

image
Ana Vrsaljko (Ragusa) u borbi za loptu foto: Tonči Vlašić

image
Iva Slonjšak (Ragusa) nakon ubačene trice foto: Tonči Vlašić
18. travanj 2024 19:23