StoryEditorOCM
KošarkaPRVA HRVATSKA LIGA |

DUBROVNIK SE KASNO PROBUDIO PROTIV BUDUĆNOSTI ZADRA Gubiš 25 razlike uoči zadnjih 10 minuta, i dođeš u priliku izbjeći poraz

Piše Tonči Vlašić
18. listopada 2020. - 22:10
Ivan Vodopija (Dubrovnik) - 12 koševa, 10 skokova i 9 asistencija u porazu od Jazine Arbanasi foto: Tonči Vlašić
Tamnoputi Jalone Ty'rell Friday je raširio 'krila', zagospodario reketom, podijelio dvije blokade, pogađao i iz vanka, uglavnom, utjerao je strah u kosti Dubrovniku, koji nije imao za njega rješenje. Ubacio je Amerikanac, koji je zaigrao za Jazine Arbanasi, drugu momčad Zadra (pokaže li se, igrat će za prvu), najviše od svih – 21 koš, imao je najviše skokova – 14, te, najgore za Dubrovnik, podigao je ostale, i kad su se gosti rastrčali Gospinom poljem, domaćin je tonuo sve dublje, i dublje.

Uoči zadnje četvrtine zaostajao je Dubrovnik 25 koševa razlike (77:52). Dignuo se tek kad je dotaknuo dno. Zadnju četvrtinu je ubacio čak 37 koševa, 21 više od zadarskog sastava, koji je siromašniji iskusnim igračima. Tricom Vlaha Raguža stigao je 58 sekundi prije kraja četvrte četvrtine na samo tri koša zaostatka (87:90), ali tad se opet iz vanka dignuo na drugoj strani Domagoj Horvat, treći put ove večeri, te po treći put stavio tricu, i tu je, a to se dogodilo kad je ostalo da se odigra u zadnjoj četvrtini još pola minute, bio kraj nadanja kako će se dogoditi mirakul, čudo nad čudima, te kako će se unatoč minus 25 uoči zadnjih deset minuta izbjeći prvi poraz.

Pobjedi gostiju dosta je doprinio i Dino Butorac, kojem je malo nedostajalo za 'triple double' (12 koševa, 9 skokova i 8 asistencija).

Dvoboj Dubrovnika i Jazine Arbanasa bio je zanimljiv i po 'sudaru' braće Vujičić: Jakov u dresu Dubrovnika, a Filip, koji igra i za prvu momčad Zadar, u dresu Jazine Arbanasa (mlađi Jakov je ubacio 4 koša i imao 2 skoka, stariji Filip 7 koševa i 3 skoka).

Dubrovnik je u 2. kolu drugog razreda hrvatske lige igrao u sastavu: Mateo Vidović 5 koševa, Martin Mucić, Filip Šimović 9 koševa (5 skokova), Nikola Došen 17 koševa (4 skoka, 3 asistencije), Toni Mustapić 14 koševa (7 asistencija), Ivan Vodopija 12 koševa (10 skokova, 9 asistencija), Vlaho Raguž 18 koševa (4 skoka), Matija Zorić, Jakov Vujičić 4 koša, Domagoj Vrkić 10 koševa (4 skoka), Mateo Tomašević i Petar Miović.

Na startu nove sezone 109:76 za Dubrovnik protiv Kvarnera, ali sedam dana poslije poraz od Zadra II, tj. Jazine Arbanasa. U 3. kolu Dubrovnik ide na prvo gostovanje u sezoni 2020./21., i to ga čeka Dinamo Zagreb (ex. Rudeš), koji je ostvario dvije uvjerljive pobjede (Omiš ČT kod kuće 92:62, a Bosco u gostima 83:64). Dvije pobjede ima i Cedevita Junior, koja je nakon Sesveta (106:74) nadigrala i Kvarner u Rijeci (116:72 / Dubrovčanin Petar Dubelj je za Cedevitu Junior ubacio 19 koševa, imao 4 skoka i asistenciju). Dvije pobjede nakon 2. kola ima još Ribola Kaštela.
25. travanj 2024 17:35