StoryEditorOCM
AutomobilizamDRUGA BRDSKA TRKA PH |

TRKALI SE PRIKO KRKE Branitelj naslova odbio napad prvaka iz 2019., te preuzeo vodstvo, Matija Jurišić najbrži u grupi A, a Stijepo Manenica u grupi N

Piše Tonči Vlašić
6. lipnja 2021. - 21:12
Stijepo Manenica (Dubrovnik Racing) u Mitsubishi Lanceru Evo IX pobjednik je grupe N na 15. Nagradi Grada Skarina, drugoj brdskoj utrci PH 2021. godineTonči Vlašić

Trinaest vozača je poslao u 'boj' Dubrovnik Racing na 15. Nagradu Grada Skradina, Župa dubrovačka je stigla sa sedmoricom na 'Trke priko Krke'. Tko će biti trojica najuspješnijih, koji će donijeti klubu bodove za klupski poredak?

Sjajni Matija Jurišić, koji brani boje Župe dubrovačke, 'mali' već niže i europske uspjehe, uzeo je maksimalnih 25 bodova. Nihad Seferagić je donio 24 boda prvaku iz 2019. godine, ali nitko drugi nije uspio dojuriti do 20 i više bodova. Treći po uspješnosti u redovima Župe dubrovačke bio je Mario Barović s 18 bodova.

S druge strane u redovima aktualnog prvaka nitko nije uhvatio 25, ali jesu dvojica 24,5 boda (Ivan Pulić i Nikola Radnjić), jedan 24 boda (Đivo Franić). Dubrovnik Racing je imao još četvoricu s 20 i više bodova. I kad su se zbrojila trojica najuspješnijih, Dubrovnik Racing 73 boda prvi u Skradinu, na drugoj stanici ovogodišnjeg prvenstva Hrvatske na brdskim stazama, a druga Župa dubrovačka sa 67 bodova.

Treći u poretku klubova u Skradinu bio je Flay with Kolman sa 60,5 bodova, i kad se zna kako je završila prva brdska utrka sezone, Sljemenska, i kako: Sveta Nedjelja je tad bila najbolja (69 bodova), Dubrovnik Racing drugi s pola boda manje, Župa dubrovačka peta s 37,5 bodova, Flay with Kolman deseti s 31 bod,..., evo opet Dubrovnik Racinga, branitelja naslova, na prvom mjestu trke za klupskog prvaka Hrvatske, i to s lijepom prednošću u odnosu na konkurenciju...

Rekordan broj auta je pogodio 15. Nagradu Grada Skradina. Privuklo je to i veliki broj gledatelja. Domagoj Pereković (Zanatlija) uzeo je generalku u kategoriji I i grupi E1, drugi Dejan Dimitrijević (Velika Gorica) zaostao je gotovo dvije sekunde, a treći ukupno u kategoriji I te grupi E1 bio je Ante Alduk (Fly with Kolman).

Zatim, Matija Jurišić je slavio u grupi A i bio četvrti ukupno. Grupu N pokorio je Dubrovnik Racing: prvi Stijepo Manenica, drugi Nikola Radnjić, a treći Đivo Franić. Manenica je bio sedmi ukupno u kategoriji I, a Ivan Pulić drugi u grupi A, a deseti ukupno u katregoriji I.

Klase? U klasi 1 prvi Maroje Batina (Dubrovnik Racing), a treći Ivan Petrušić (Župa dubrovačka), u klasi 2 prvi Đivo Franić, a treći Milan Tatalović (obojica Dubrovnik Racing), u klasi 3 prvi Nikola Radnjić (Dubrovnik Racing), u klasi 4 prvi Stijepo Manenica (Dubrovnik Racing), u klasi 6 drugi Marijo Barović (Župa dubrovačka), u klasi 7 prvi Ivan Pulić (Dubrovnik Racing), u klasi 8 prvi Matija Jurišić (Župa dubrovačka), u 9 prvi Laszlo Hernadi (Dubrovnik Racing), u klasi 11 prvi Luka Fabijančić (Dubrovnik Racing), drugi Nikola Violić (Ragusa Racing), a treći Deni Kmetović (Župa dubrovačka), u klasi 15 Ivan Jaranović (Župa dubrovačka) drugi, u klasi 16 prvi Nihad Seferagić (Župa dubrovačka), drugi Maro Franić (Dubrovnik Racing), a treći Cvetko Jaketić (Dubrovnik Racing), u klasi 20 prvi Laszlo Szasz (Dubrovnik Racing).

image
Matija Jurišić (Župa dubrovačka) je u Škoda Fabia 2000 osvojio grupu A u Skradinu
Tonči Vlašić
23. travanj 2024 16:18