StoryEditorOCM
AutomobilizamSTIGLA POTVRDA |

NOVI IZAZOV LETEĆEG KONAVLJANINA Niko Pulić: ‘Dosta toga sam vozio u 40-godišnjoj karijeri, a sad ću prvi put i NASCAR!‘

Piše Tonči Vlašić
6. studenog 2020. - 11:03
Niko Pulić će debitirat u NASCAR-u - potvrdio je trostruki europski prvak na brdu u kategoriji I, automobilist koji je trinaest puta bio državni prvak te pobijedio na utrci Europskog reli prvenstva, a koji će svoj prvi nastup imati na prvom natjecanju NASCAR-a u Hrvatskoj, i to na Grobniku 14. i 15. studenog.

- Vozio sam mnoga natjecanja u 40-godina dugoj karijeri. Ostvario mnoge uspjehe. Sudjelovao osim na brdu, gdje sam ostvario najviše uspjeha, u mnogim drugim natjecanjima poput European Truck Racinga, SLR 722 Cupa, F3000, a NASCAR će za mene biti nešto novo i uzbudljivo. Radujem se nastupu – rekao je 57-godišnji Leteći Konavljanin.

- Rezultat je u drugom planu. Samo se želim zabaviti, upoznati nove prijatelje. Ovo natjecanje je još jedna velika stvar za Hrvatsku. Osim NASCAR-a dolazi nam iduće godine i Svjetsko prvenstvo u reliju. Svi smo jako sretni i zbog toga – dodao je trofejni hrvatski automobilist.

Hrvatska je dobila priliku biti domaćin prestižnog natjecanja nakon što je Češka otkazala domaćinstvo, a trebala je biti domaćin na autodromu Most. Zbog korone Česi su otkazali, te će NASCAR 'juriti' grobničkim krugom, brzom, tehnički zahtjevnom stazom, koja je otvorena 1978. godine, a 1990. bila domaćin MotoGP utrke. 
16. travanj 2024 00:11