StoryEditorOCM
AutomobilizamTUŽNA VIJEST |

NEMA VIŠE BOŽA PRNIĆA Otišao je Pelješčanin, veliki zaljubljenik u automobilizam, vozio je iz gušta, s osmijehom na licu...

Piše Tonči Vlašić
6. studenog 2020. - 19:39
Otišao je Božo Prnić. Nema više velikog zaljubljenika u automobilizam, Pelješčanina, koji je vozio trke iz gušta i kojem rezultat nikad nije bio u prvom planu - sto puta je rekao, ali kad bi se njegovo ime pročitalo na proglašenju najboljih, tad su svi slavili s njim jer je on bio upravo takav, vazda se radovao svačijem uspjehu.

Neutješna je danas njegova obitelj, ali i ona druga, automobilistička, prijatelji s kojima je dijelio to dobro i zlo na stazama širom Lijepe naše, pa i izvan nje, jer Božo je počeo voziti trke još za vrijeme bivše države.

image
Božo Prnić na međunarodnoj brdskoj utrci 'Nagrada Dubrovnika 2016. - Memorijal Željko Đuratović' foto: Tonči Vlašić


Nije bilo auto događaja na hrvatskom jugu na kojem nije nastupio. Jurio je Pelješčanin najviše brdskim stazama, ali znao je voziti i čunjeve na legendarnom Gagarinu, i dok su drugi vodili na Ilijinoj glavici bitku sa štopericom, on je želio što duže voziti, pa je znao vrtit volan samo s jednom rukom, a s drugom pozdravljati sve uokolo.

Ovog petka je projurio. Iznenadio je sve. Otišao bez pozdrava. Tuga je ne samo u njegovom Potomju, već i izvan Lijepe naše... 

image
Božo Prnić foto: Tonči Vlašić
19. travanj 2024 22:55