StoryEditorOCM
AutomobilizamPRVENSTVO HRVATSKE |

NEĆE BITI OVE GODINE NAGRADE DUBROVNIKA - MEMORIJALA ‘ŽELJKO ĐURATOVIĆ‘ Dubrovnik Racing otkazao trku, i što sad?

Piše Tonči Vlašić
1. listopada 2020. - 19:02
Neće biti ove godine dubrovačke brdske utrke, ništa od novog, 21. izdanja Nagrade Dubrovnika - Memorijal 'Željko Đuratović' na stazi Komolac - Brgat, koja se trebala održati 10. i 11. listopada. Razlog, nije dobro vrijeme u svakom pogledu. Nema sponzora, zatim, ne mogu doći vozači iz drugih država, možda ima još koji razlog, ali Auto klub Dubrovnik Racing je prije svega zbog prva dva danas javio Hrvatskom auto karting savezu da otkazuje svoju trku.

Tako je još jedna, treća ukupno trka 'krnje' sezone završila prije nego je počela. Korona, i rezultat te korone, 'izbacili' su prvo Ilirsku Bistricu, zatim Sljeme, te sad i Dubrovnik, ali, vozilo se ipak u Skradinu, vozilo se i na Malačkoj, te na Buzetu, i kad je tako, kad je održano pola od planiranih šest trka, imat ćemo prvake, a što je malo tko očekivao kad je počeo 'kazin' s koronom.

image
Međunarodna brdska utrka Nagrada Dubrovnika Memorijal 'Željko Đuratović' foto Tonči Vlašić


Nakon trke u Buzetu Dejan Dimitrijević iz Velike Gorice je na vrhu poretka kategorije I, Laszlo Szasz (Dubrovnik Racing) je već zgrabio naslov u kategoriji II, deveti uzastopni zbog čega će na festi, kad se zaključi sezona, dobiti treću Zlatnu kacigu, a kad je tako, postat će i vlasnik Dijamantne kacige HAKS-a. Auto klub Dubrovnik Racing je na vrhu poretka klubova. Državni prvaci u grupama? U 'N' je lider Đivo Franić (Dubrovnik Racing), u 'E' Dejan Koptajić iz Rijeke, a u 'A' Matija Jurišić (RI Autosport) i Niko Pulić (Dubrovnik Racing) su s istim bodovnim učinkom – 75 bodova, ali stoji na stranici saveza: 1. Jurišić, 2. Pulić.

- U članku određivanja redoslijeda smo Jurišić i ja isti po stavkama 1., 2. i 3., te se gleda dalje, a u stavku 4. stoji kako je bolji onaj vozač koji je na prvom zajedničkom natjecanju bio uspješniji. To je bila utrka u Skradinu, a tu sam bio uspješniji, osvojio sam 26,5 bodova, a Jurišić 25 – rekao je Pulić uz dodatak, kako čeka službeno očitovanje Saveza.

- Osim toga moguće je da se netko javi, te organizira utrku umjesto Auto kluba Dubrovnik Racing, te ipak budemo imali četiri brdske trke ove sezone. Vidjet ćemo što će reči Odbor za auto sport – rekao je Pulić.

Što se tiče kružnih utrka, četiri od šest utrka je održano. Jurilo se na Grobniku te na Slovakia ringu. Treća stanica sezone s po dvije bodovne utrke, posljednja, trebala bi biti slavni Hungaroring od 23. do 25. listopada. Lideri su Frane Jukić (Makarska) u grupi 1, Lovro Badurina (Rijeka) u grupi 2, Maro Franić (Dubrovnik Racing) u grupi 3, Žarko Knego (Dubrovnik Racing) u grupi 4, te Auto klub Dubrovnik Racing u poretku klubova.
20. travanj 2024 00:27