StoryEditorOCM
AutomobilizamVIKEND U GOSPINOM POLJU U ZNAKU 18. NAGRADE RAGUSA RACINGA

Mato Franković: ‘Drago mi je, poštujući Općinu Dubrovačko primorje i Baniće, da se ovo natjecanje vratilo u okrilje Grada, jer ono tu i pripada!‘

Piše Tonči Vlašić
20. studenog 2021. - 12:48

Sedamnaest godina je duga tradicija Nagrade Ragusa Racinga. Počela se 'pisati' u Mokošici, na stazi Mirinovo, i tu je bila prvih osam godina. Potom je preselila u Baniće, u Dubrovačko primorje, te se tu u osam godina održala ukupno devet puta. I sad je opet doma, ne u Staroj Mokošici, već usred Dubrovnika, u Gospinom polju.

Auto klub Ragusa Racing domaćin je ovog vikenda finala Prvenstva Hrvatske u dvije discipline, u Gospinom polju će se podvući crta pod sezonu, danas u autoslalomu, a sutra u kronometar vožnji.

Dubrovački automobilizam je ove godine vratio nakon 'milijun' godina natjecanje u Ocjensko spretnosnim vožnjama, koje će se u Luci Gruž održati još jednom, i početkom prosinca. Prošli mjesec se pak vozilo finale, posljednja brdska utrka prvenstva Hrvatske koja je održana na novoj cesti od mosta prema Osojniku, a sad autoslalom i kronometar vožnje, koje su okupile, svaka, po šezdesetak vozača.

- Neočekivano puno s obzirom kako je finale sezone. Većina onih koji nisu u igri za vrh su također došli, a u Dubrovniku se puno toga rješava u obje discipline – istaknuo je Dragan Serden u ime svog kluba, Ragusa racinga, ali i Hrvatskog auto i karting saveza. Serden je predsjednik Odbora za auto sportove krovne organizacije.

- Hvala svima koji pomažu auto sport – rekao je Serden.

image
18. Nagradu Ragusa Racinga otvorio je gradonačelnik Mato Franković
Tonči Vlašić

Oktanski vikend u Gospinom polju, 18. Nagradu Ragusa Racinga, otvorio je gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković prisjetivši se oca dubrovačkog, a legende ne samo hrvatskog automobilizma, preminulog Dubravka Čikora.

- Siguran sam kako će i automobilistički sport u Gradu Dubrovniku za koju godinu imati adekvatne uvjete. Drago mi je, poštujući Općinu Dubrovačko primorje i Baniće, da se ovo natjecanje vratilo u okrilje Grada, jer ono tu i pripada – naglasio je Franković.

19. travanj 2024 05:00