StoryEditorOCM
AutomobilizamPRVENSTVO HRVATSKE NA KRUŽNIM STAZAMA

Jedan član Dubrovnik Racinga je otvorio šampanjac i prije finala na Gobniku gdje se ovaj vikend odlučuje o naslovima prvaka...

Piše Tonči Vlašić
28. listopada 2022. - 20:27
Automobilisti Dubrovnik Racinga na pobjedničkom postolju- Nikola Radnjić, Maro Franić, Mirko Pendo i Đivo FranićTonči Vlašić

Đivo Franić, Mirko Pendo, Maro Franić, Nikola Radnjić, Frano Dubreta, Žarko Knego, a vozit će i Milan Brozinić – to je Dubrovnik Racing na Grobniku, na zadnjem vikendu prvenstva Hrvatske na kružnim stazama.

Poznata su dva pojedinačna prvaka Divizija – Milan Tatalović je prvak u Diviziji 5. Prvi pratitelj Nikola Kitin iz Raguse Racing, koji zaostaje 47 bodova, nije se prijavio, te ni Tatalović nije trebao palit motore i krenuti prema Grobniku. Drugi koji već slavi je Žarko Knego u Diviziji 8.

Ostale četiri Divizije? Pendo je vodeći u Diviziji 1, ima 50 bodova više od prvog pratitelja, Luke Blaževića iz Ragusa Racinga. Velika je to prednost, koju može izgubiti samo ako ostane bez plasmana.

U Diviziji 2 Lovre Badurina (Rijeka) vodi sa 17 bodova prednosti u odnosu na Điva Franića. Ukoliko Đivo uzme sve – to je 59 bodova, a to donosi ‘pole position’ (3 boda), pobjede u obje trke  (dva puta po 25 bodova) i u svakoj najbrži krug (dva puta po 3 boda). Tad Badurina može imati najviše 42 boda (druga pozicija u borbi za ‘pole position’ donosi 2 boda, druga mjesta u trkama po 20 bodova, samo vlasnik najbržeg kruga dobiva 3 boda, ostalima ništa). U tom slučaju će Đivo Franić i Lovre Badurina imati isti broj bodova. Tko je tad prvak?

- U tom slučaju se gleda tko ima najviše prvih mjesta. Badurina ima 4, a Đivo Franić dva, ali ako se dogodi da uzme sve, tad će i on imati četiri prva mjesta. Nakon toga se gleda tko ima više drugih mjesta, a u tom slučaju će ih više imati Badurina – istaknuo je Dean Grbac, prvi čovjek kruga.

image

Žarko Knego (Dubrovnik Racing)

Tonči Vlašić

Dalje, Divizija 3? Maro Franić je na vrhu s 11 bodova prednosti u odnosu na Valtera Nežića (Buzet Autosport).

- Moram dobiti barem jednu trku, a ako Nežić dobije obje, a ja budem drugi u obje, tad moram doći do bodova za najbrži krug. Međutim, prvo borba za ‘pole position’, zatim subotnja trka. Nakon nje, a u subotu je moguće osvojiti 31 bod (‘pole position’, trka I najbrži krug) bit će jasnije što treba napraviti u nedjelju kad je u igri 28 bodova (trka I najbrži krug) – istaknuo je Maro Franić.

U Diviziji 6 Nemanja Milovanović (Slavonija i Baranja Racing Osijek) je prvi s 39 bodova više od Dubrete. Ukoliko Milovanović ne bude imao problema, te završi trke, slavit će.

- Imamo 39 prijava. Koliko će točno vozača nastupiti na zadnjem vikendu prvenstva na kružnim stazama znat ćemo u subotu prijepodne kad je verifikacija – dodao je Grbac.

image

Luka Blažević (Ragusa Racing) i Mirko Pendo (Dubrovnik Racing)

Luka Blažević iz Ragusa Racinga je osigurao naslov najboljeg juniora, Euromarine Das Racing Team (Mirko Pendo, Žarko Knego, Maro i Đivo Franić, te Nikola Radnjić) je najbolji tim, a u utrci za naslov klupskog prvaka Hrvatske vodeći Dubrovnik Racing ima 219 bodova više od Slavonije i Baranje Racing Osijeka, koji ima 172 bodova više u odnosu na treću Ragusu Racing, koja je osvojila 107 bodova više od četvrtog Buzet Autosporta...

U subotu, 29. listopada, u 8.30 sati kreće trka za startne pozicije skupine do 1600 ccm, a u 9 sati preko 1600. Trka skupine do 1600 je od 14.35 sati, a preko 1600 od 15.10 sati. Posljednje trke sezone su u nedjelju, 30. listopada. 

18. travanj 2024 17:35