StoryEditorOCM
Automobilizam‘HEROJ ULICE‘ |

ISPRED BOKSA NA HUNGARORINGU Sjećanje na Dubravka Čikora, višestrukog prvaka, zlatnu kacigu hrvatskog automobilizma (1954.-2021.)

Piše Tonči Vlašić
16. travnja 2021. - 14:57
Uspomena na Dubravka Čikora ispred boksova na Hungaroringu, nadaleko poznatoj stazi u MađarskojNikša Stahor

Nema više Dubravka Čikora, legenda hrvatskog automobilizma, dubrovačkog sporta, napustila nas je krajem prošlog mjeseca u 67. godini života nakon kratke i teške bolesti. Vodio je do kraja prošle sezone svoj Dubrovnik Racing, odveo ga do duple krune unatoč bolesti, radovao se s njim naslovima klupskog prvaka na krugu i brdu, vodio mnoge članove kluba do pobjedničkog postolja, neke do najviše stepenice...

Bio je tata dubrovačkog automobilizma, tata Dubrovnik Racinga, bio je ne samo za članove najuspješnijeg hrvatskog kluba, već za mnoge poklonike automobilizma, njihov Heroj ulice, kako je to u oproštajnom slovu istaknuo Andrija Jarak, Dubrovčanin, novinar, zaštitno lice Nove TV.

Čikorov Dubrovnik Racing je danas i sutra na Hungaroringu. Prva je to stanica prvenstva Hrvatske na krugu, ujedno prvo natjecanje na kojem nastupaju članovi dubrovačkog kluba u 2021. godini, prvo na kojem moraju dalje sami, bez svog Duba. Međutim, istaknuli su, naučio ih je što i kako trebaju raditi da bi i dalje nizali uspjehe.

Nikša Stahor, godinama jedan od najbližih suradnika Dubravka Čikora, sam bivši vozač, poslao je sliku s Hungaroringa uoči prve trke nove sezone. Ispred boksa na svjetski poznatoj stazi istaknuli su članovi Dubrovnik Racinga sliku Dubravka Čikora, njegove uspjehe...

- Vozimo dalje za našeg Duba – istaknuo je Stahor.

20. travanj 2024 08:24