StoryEditorOCM
AutomobilizamODGOĐENO

Grobnik je pod vodom, Nikša Stahor: ‘Već se zna novi termin za zadnje dvije kružne utrke sezone Prvenstva Hrvatske‘

Piše Tonči Vlašić
8. studenog 2023. - 13:59

Neće se ovaj vikend voziti na Grobniku, a trebala se na našem jedinom pravom autodromu zaključiti sezona Prvenstva Hrvatske u automobilizmu na kružnim stazama. Još se ne znaju svi prvaci, pojedinačni i ekipni…

- Zbog kiše, koja je padala proteklih dana, dio staze je i dalje pod vodom. Već je određen novi termin, vozit će se 25. i 26. studenog – istaknuo je Nikša Stahor iz Auto kluba Dubrovnik Racing, najtrofejnijeg hrvatskog kluba, koji je ove sezone već uzeo naslov klupskog prvaka na brdu, a sad želi to isto i na krugu, te tako duplom krunom uljepšati 30. rođendan kluba.

Četrnaesti put je prvak na brdu, a uoči zadnje dvije kružne utrke vodeći je u poretku Prvenstva Hrvatske. Ukoliko na Grobniku odbije napad konkurencije, bit će to njegov trinaesti naslov prvaka na krugu, I onda, kad se zna, kako je tri puta osvojio kup, moći će se pohvaliti kako je u 30 godina osvojio 30 ‘kanti’.

image

Trenutna situacija na Grobniku, dio staze je pod vodom...

Na Grobniku pada odluka tko je prvak u Diviziji 1, Diviziji 4, Diviziji 5 i Diviziji 7, dok su Tomislav Jaklin (Fly with Kolman), Maro Franić (Dubrovnik racing) i Frano Dubreta (Dubrovnik Racing) već osigurali naslov državnog prvaka. Tomislav Jaklin u Diviziji 2, Maro Franić u Diviziji 3, a Frano Dubreta u Diviziji 6.

image

Nikša Stahor je u ime Dubrovnik Racinga preuzeo pokal za pobjedu u konkurenciji klubova na zadnjoj utrci sezone 2022. godine na Grobniku, kojom je dubrovački klub osvojo po 12. put naslo klupskog prvaka na krugu

Tonči Vlašić/

Plus, još se ne zna klupski prvak Hrvatske, te tko je najbolji team. U obje kategorije vode vozači Dubrovnik Racinga.

Dubrovnik Racing vodi u poretku klubova s 818 bodova. Prijeti mu (samo) Slavonija i Baranja Racing Team sa 735 bodova. Što se tiče timova, dubrovački Euromarine DAS Racing Team ima 650 bodova, 59 više od Becker Print & Promo, koji je drugi.

U Diviziji 1 vodi Luka Blažević (Ragusa Racing) sa 181 bodom. Do naslova može još samo Sandro Babić (Saint Christopher Racing Team), koji ima 132 boda. U Diviziji 4 ‘luda kuća’: Marin Božićević i Ivica Marić (obojica Slavonija i Baranja Racing Team), zatim Luka Dubreta (Dubrovnik Racing) i Nikola Vatović (Ragusa Racing) bodovno poravnati – svi po 59 bodova. Tko bude najbolji na Grobniku, taj je prvak?

U Diviziji 5 Igor Tomljanović ili Ivica Marić, obojica su članovi Slavonija i Baranja Racing Teama. Tomljanović ima dva boda više. U Diviziji 7 Nikola Radnjić (Dubrovnik Racing) je vodeći sa 180 bodova. Može ga ugroziti samo Grega Šimunovič (Slavonija i Baranja Racing Team), koji ima 23 boda manje.

Treba znat kako jedan vozač može jedan vikend osvojiti najviše 59 bodova…

Bit će super zanimljivo na Grobniku 25. i 26. studenog!

28. travanj 2024 02:03