StoryEditorOCM
AutomobilizamSJAJAN POČETAK DUBROVČANA NA GROBNIKU

Franićima ‘pole position‘, a konkurenciji ni mrvice, Maro uoči finala sezone povećao prednost, a Đivo smanjio zaostatak i sad sve drži u svojim rukama!

Piše Tonči Vlašić
29. listopada 2022. - 10:27

Tko će uzeti ‘pole position‘, koji ove sezone vrijedi 3 boda, druga startna pozicija donosi 2, a treća 1 bod. Super zanimljiva je borba u Diviziji 2 i Diviziji 3 prvenstva Hrvatske na kružnim stazama za naslov prvaka, a tamo su u glavnim ulogama vozači Dubrovnik Racinga, braća Franić, Đivo lovi u Diviziji 2 Lovra Badurinu (Rijeka), a Maro brani vrh Divizije 3 od napada Valtera Nežića (Buzet Autosporta).

I obojica su jutros, prvi ispit ovog vikenda na Grobniku položila za najveću ocjenu. I jedan, i drugi su uzeli najbolju startnu poziciju za današnju trku, dakle, upisali na svoj konto tri boda. I obojica su super zadovoljna jer konkurent nije uzeo ni boda. Badurina i Nežić su ostali praznih ruku. Nisu bili ni drugi, ni treći. Maru je pomogao i Milan Brozinić (Dubrovnik Racing), Stefani Mogorović (Istra Racing team Pazin) i Ivan Sentić (Ragusa racing), koji su potisnuli Nežića na peto mjesto, a Đivu pak konkurenta ‘izbacili‘ Romano Radić (Ragusa racing), koji je bio drugi, zatim treći Tomislav Jaklin (DS Racing Prelog). Pero Bede (Ragusa racing) je bio četvrti, Badurina tek šesti.

Još je u igri 56 bodova, 25 se dobije za pobjedu, dvije su utrke, danas jedna, sutra druga, a 3 boda je nagrada u svakoj utrci za najbrži krug. Đivo sad zaostaje za Badurinom 14 bodova, Maro ima 14 bodova viška. Đivo više ne ovisi o drugim rezultatima. Uzme li sve, Badurina ga ni s drugim mjestima ne može stići jer može tad osvojiti najviše 40 bodova (20 bodova donosi drugo mjesto u utrci, za najbrži krug se nagrađuje samo najbrži s 3 boda, ništa ne dovaju ostali).

I u Diviziji 6 ‘pole position‘ je osvojio član Dubrovnik Racinga - Žarko Knego, Frano Dubreta (Dubrovnik Racinmg) treći, ali drugi Nemanja Milovanović (SIB Racing Osijek), vodeči u ukupnom poretku, kojeg Dubreta lovi.

U Diviziji 1 najbrži je bio najbolji junior Hrvatske Luka Blažević (Ragusa Racing), a drugi Mirko Pendo (Dubrovnik Racing), koji ima veliku prednost u borbi za prvaka Hrvatske i koji bi već danas mogao potvrditi naslov.

Baš je dobro počeo zadnji vikend na krugu za dubrovački automobilizam.

23. travanj 2024 18:05