StoryEditorOCM
AutomobilizamSUBOTNJE TRKE |

DUBROVAČKI VJESNIK NA SLOVAKIA RINGU Treća pobjeda Mara Franića u grupi 3, treća pobjeda Dubrovnik Racinga, Žarko Knego uzeo grupu 4...

Piše Tonči Vlašić
22. kolovoza 2020. - 15:08
Đivu Franiću se ugasio motor u Slovačkoj na subotnjoj utrci, i to u trenutku kad je 'puhao za vratom' Lovri Badrurini, članu Rijeke, vodećem u grupi 2 nakon vikenda na Grobniku. Sreće na Slovakia Ringu, stazi koja je ovog vikenda domaćin treće i četvrte utrke prvenstva Hrvatske na kružnim stazma, četvrta se vozi u nedjelju, 23. kolovoza, nije imao ni Nikša Blažević. I on je morao odustati.

Blažević 'krov' nad glavom u boksu dijeli s Ivanom Petrušićem, jedini koji brani boje Župe dubrovačke u Slovačkoj, a koji je uzeo dva pokala ove subote, i to za drugo mjesto u klasi, te treće u grupi. Dva pokala ima i Ivan Sentić, član Ragusa Racinga, klupski kolega Blaževića. Prvi je u klasi, drugi u grupi. Ponosno je istaknuo pokale na haubu svog auta. Drugi u klasi – to je rezultat preostale dvojice iz kvarteta Ragusa Racinga na Slovakia Ringu – Nikole Kitina i Dada Velaševića.

image
Ivan Petrušić (Župa dubrovačka) sluša savjete Juraja Popovića foto: Tonči Vlašić

image
Nikša Blažević (Ragusa Racing) uoči starta trke na Slovakia Ringu foto: Tonči Vlašić

image
Đivo Franić (Dubrovnik Racing) na startu subotnje trke na Slovakia Ringu foto: Tonči Vlašić


I na kraju Dubrovnik Racing. Jesu Đivu Franiću 'potonule' akcije na krugu ove sezone, ali nisu njegovom klubu, koji je dobio i treću ovogodišnju utrku, naravno, opet uvjerljivo, te već na pola sezone (tri od šest utrka) ima prednost koja mu omogučuje da može i ne doći na jednu od preostale tri trke. I opet bi u tom slučaju ostao na vrhu poretka klubova. Ragusa Racing je bila druga klupski u trećoj utrci sezone, a treća s 32 boda INA Delta. Bodove je osvojio i Sandro Babić za svoje Ploče, i to 28 bodova (prvi u klasi, drugi u grupi). Petrušić 19 novih bodova za Župu dubrovačku. Sentić, Kitin i Velašević su skupili 64 boda za Ragusa Racing, dok su 86 bodova Dubrovnik Racingu donijeli Maro Franić, Nikola Radnjić i Žarko Knego.  

Maro Franić je slavio u grupi 3 i u klasi 9, te je napravio novi korak prema naslovu državnog prvaka (tri utrke – treća pobjeda u grupi 3). U klasi je slavio od članova Dubrovnik Racinga još i Mirko Pendo.

Frane Jukić (Makarska) opet je osvojio prvo mjesto u grupi 1, Lovro Badurina (Rijeka) je zadržao vodeće mjesto u grupi 2 (nakon što je u prvoj trci sezone bio drugi, dobio je drugu i treću), te zatim dva trijumfa Dubrovnik Racinga, Mara Franića u grupi 3 te u grupi 4 Žarka Knega (Dubrovnik Racing).

Već se zna kako će zadnja stanica kruga biti u Mađarskoj, kako će se za bodove u petoj i šestoj utrci sezone juriti zadnji vikend u listopadu Hungaroringom, stazi koja je domaćin utrke Formule 1.

image
Na startu foto: Tonči Vlašić

image
Na startu foto: Tonči Vlašić

image
Subotnja trka za PH na Slovakia Ringu foto: Tonči Vlašić

image
Ivan Sentić (Ragusa Racing) na Slovakia Ringu foto: Tonči Vlašić
19. travanj 2024 21:13