StoryEditorOCM
AutomobilizamODLUČEN KRUG |

DUBRAVKO ČIKORE, OVO JE ZA TEBE! Dubrovnik Racing obranio naslov klupskog prvaka Hrvatske, i ne samo to, te sve uspjehe posvetio svom ‘Heroju ulice‘

Piše Tonči Vlašić
5. rujna 2021. - 15:39
Maro Franić je obranio naslov u grupi 3, a doprinio je i da Auto klub Dubrovnik Racing obrani naslov klupskog prvaka Hrvatske. Sve uspjehe vozači Dubrovnik Racinga, istaknuli su uoči sezone, posvećuju pokojnom alfi i omegi kluba, Dubravku ČikoruDean Grbac

Otvorio je šampanjac Auto klub Dubrovnik Racing te pustio suzu nakon što je spušten zastor na Prvenstvo Hrvatske 2021. na kružnim stazama. Osvojio je novu 'kantu' prvaka, jedanaestu ukupno, koja mu je osigurala treću Zlatnu plaketu na krugu. U vitrinama Dubrovnik Racinga je već i dvanaest naslova prvaka Hrvatske na brdu, plus tri Kupa Hrvatske. Kako stvari stoje na brdu, smiješi mu se opet dupla kruna.

Dubravko Čikor je od osnutka kluba 1993. godine sve bilježio, zbrajao, izbacivao statistiku nakon svake sezone. On je prošle godine nakon završetka sezone 2020. stavio sve brojke na stol. Naglasio tad: 'Ovo je naš 25. trofej'.

Čikora više nema. Otišao je nakon kratke i teške bolesti, otišao je uoči početka (n)ove sezone koju je 'slagao' skupa s ostalima. Uoči prve trke sezone sliku legende ne samo dubrovačkog automobilizma članovi Dubrovnik Racinga nosili su na svojim 'bolidima', nakon svake pobjede se čulo: 'Dubravko Čikore, ovo je za tebe!'.

U zadnju kružnu utrku sezone, koja se vozila na Auto(moto)dromu Brno, u Češkoj, Dubrovnik Racing je ušao s 18 bodova prednosti u odnosu na prvog pratitelja i jedinog konkurenta za naslov, Saint Christopher Racing Team.

Zoran Kotromanović je prvi nastupio ove nedjelje, bio najbrži u grupi 4, osigurao time 30 bodova Dubrovnik Racingu, a sebi naslov prvaka u grupi 4. Kotromanović je branio i obranio naslov. Prošle godine je zaslužio Zlatnu kacigu. Sad je počeo lov na novu.

Maro Franić je još jučer potvrdio naslov prvaka u grupi 3, svoj četiri naslov na krugu, a peti ukupno u karijeri (jednom je bio najbolji na brdu), a zahvaljujući ovogodišnjem trijumfu na krugu našao se među osvajačima Zlatne kacige. Slavljem u grupi 3 u posljednjem krugu sezone, osmom pobjedom u deset utrka, donio je klubu novih 30 bodova. Kako su i ostali, Nikola Radnjić, Milan Tatalović i Luka Fabijančić bili više nego dobri, bilo je jasmo kako će Dubrovnik Racing prišiti na svoj dres novu zvjezdicu klupskog prvaka Hrvatske. 

Državni prvak je i Žarko Knego (Dubrovnik Racing), koji je stigao do naslova u grupi 6. Knego, koji nije vozio u Brnu, treći put je prvak Hrvatske na kružnim stazama, a peti put ukupno državni prvak.

image
Dva Blaževića (Ragusa Racing) te Sandro Babić (Saint Christopher Racing Team)
Dean Grbac
image
Sandro Babić (Saint Christopher Racing Team)
Dean Grbac
Mi smo prvaci!!!

Sandro Babić nije uspio osvojiti naslov prvaka Hrvatske u grupi 1. 'Izdao' ga je automobil u posljednjem krugu sezone, koji je dočekao kao vodeći u grupi 1, te je naslov uzeo Nino Jeličić, njegov klupski kolega. Babić, koji je iz Komarne, prošle sezone je u dresu Ploče Racing Teama bio treći u grupi, a ove godine vozeći za Saint Christopher Racing Team drugi.

Inače, zadnji krug u grupi 1 dobio je Ivan Petrušić iz Župe dubrovačke, koji je bio najbolji i jučer na Auto(moto)dromu Brno. Ove nedjelje drugi u grupi 1 Nikola Vatović (Ragusa Racing)...

Ukupno je sedam naslova državnog prvaka, šest pojedinačnih i klupski. Četiri je uzeo Dubrovnik Racing (Maro Franić u grupi 3, Zoran Kotromanović u grupi 5, Žarko Knego u grupi 6, te klupski), dva Saint Christopher Racing Team (Nino Jeličić u grupin 1, a Grega Šimunovič u grupi 5), dok je u grupi 2 prvak Lovro Badurina (Rijeka), koji je slavio u zadnjem krugu sezone.

image
Dado Velašević (Ragusa Racing)
Dean Grbac
image
Ivan Petrušić (Župa dubrovačka)
Dean Grbac
image
Ivan Sentić (Ragusa Racing)
Dean Grbac
image
Zoran Kotromanović (Dubrovnik Racing)
Dean Grbac
image
Nikola Radnjić (Dubrovnik Racing)
Dean Grbac
image
Milan Tatalović (Dubrovnik Racing)
Dean Grbac
image
Maro Franić (Dubrovnik Racing)
Dean Grbac
Oba dubrovačka kluba na pobjedničkom postolju!

Dobro je bilo. Ispunjen plan sto posto - istaknuo je Maro Franić nakon završetka posljednjeg kruga sezone u kojem je Auto klub Dubrovnik Racing branio i obranio naslov prvaka, u kojoj je on, koji je naslov u grupi 3 osigurao dan ranije, pobjedom ove nedjelje u grupi doprinio tome, u kojem je Zoran Kotromanović također novi / stari prvak Hrvatske, te je i on donio puno bodova za trijumf Dubrovnik Racinga...

Osim vozača Dubrovnik Racinga čestitke su primali i Nikša Stahor, te Juraj Renko Popović, zatim šef 'tehničke službe' Mara Franića - Milan Brozinić....

Pljeskalo se i Ragusa Racingu, koja je i prije zadnjeg kruga osigurala treće mjesto u ukupnom poretku. Oba dubrovačka auto kluba na pobjednilkom postolju sezone! Saint Christopher Racing Team je klupski doprvak Hrvatske.

Inače, na posljednjoj utrci sezone ove nedjelje u Brnu, klupski: 1. Dubrovnik Racing, 2. Ragusa Racing, 3. Saint Christopher Racing Team...

19. travanj 2024 08:19