StoryEditorOCM
AutomobilizamZAVRŠEN ‘KRUG‘ |

DOBIO JE I ŠESTU, SVIH ŠEST Maro Franić je stoposto najbolji, i po suncu, i po kiši, nije bilo boljeg, opet je prvak Hrvatske!

Piše Tonči Vlašić
25. listopada 2020. - 10:41
Početak sezone je bio upitan, a ona je odrađena do kraja, svih šest planiranih utrka, i na kraju je ta vražja korona, kad je državno prvenstvo na krugu u pitanju, donijelo hrvatskom automobilizmu bolje uvjete. Osim na Grobniku jurili su Slovakia Ringom, te na kraju Hungaroringom

Auto klub Dubrovnik Racing je klupski prvak Hrvatske, to je osigurao i prije druge bodovne trke u Mađarskoj, kao i Lovro Badurina iz Rijeke pobjedu u grupi 2, a na zadnjoj utrci sezone naslov su potvrdili u grupi 1 Splićanin Frane Jukić, vozač Makarske (Ivan Petrušić iz Župe dubrovačke drugi, a Sandro Babić iz Ploče Team Racinga treći), te u grupi 3 Dubrovčanin Maro Franić, član Dubrovnik Racinga, sa svojim VW Golfom 5 (treći Nikola Radnjić iz Dubrovnik Racinga). 

- Najvažnije mi je završiti utrku. Dovoljno mi je 7 bodova u slučaju pobjede Nežića za osvajanje naslova. Na ovoj zadnjoj utrci, s obzirom na kišu, uvjete na stazi, testiram nove gume. Kišne. Samo da auto izdrži. Idem na prvo mjesto, ali ću ići pažljivije. Valter Nežić mora ići na sve ili ništa - rekao je uoči nedjeljnog starta Maro Franić, koji je krenuo prvi jer je na subotnjem treningu imao najbrže vrijeme, ne samo u konkurenciji hrvatskih vozača. 

image
Maro Franić (Dubrovnik Racing) foto: Tonči Vlašić


Ukupno je 26 automobila startalo u 9.50 sati od kojih 22 hrvatskih vozača. Na kraju novi trijumf Mara Franića za potvrdu naslova prvaka. Dobio je svih šest krugova sezone, i po suncu (Grobnik i Slovakia Ring), i po kiši (Hungaroring), bio je najbrži. Nikad prije u karijeri nije nanizao četiri pobjede u grupi, a 2020. dobio je 45-godišnji Dubrovčanin svih šest! Pritiskao ga je na kraju, u šestoj utrci, Nikola Radnjić (Dubrovnik Racing) u Honda Civic Type-R, a uključio se u tu trku i Luka Fabijančić u Honda Civicu iz Auto kluba INA Delta... Međutim, uspio je odbiti sve napade Maro Franić, ostvariti novu pobjedu te potvrditi novi naslov državnog prvaka. 

image
Nikola Radnjić (Dubrovnik Racing) foto: Tonči Vlašić


Ivan Sentić iz Ragusa Racinga, član klupskog doprvaka Hrvatske, doprvak je Hrvatske u grupi 2. Svoj najveći uspjeh u karijeri osigurao je i uoči zadnje šeste trke sezone.

image
Ivan Sentić (Ragusa Racing) na Hungaroringu

image
Ivan Sentić (Ragusa Racing) na Hungaroringu


JOŠ JEDAN DUBROVNIK RACING NA VRHU: KOTROMANOVIĆU ZLATNA KACIGA

Na kraju, utrka poslije, još jedan naslov za Auto klub Dubrovnik Racing, i to onaj u grupi 4. Znalo se to i uoči te zadnje trke, ali se nije zlato tko će dojuriti do njega. Pitanje je glasilo, Zoran Kotromanović, koji je bio vodeći, ili Veljko Bubičić. Na kraju Koromanović, koji je novim uspjehom stigao i do Zlatne kacige! Bubičić je doprvak. 
17. travanj 2024 19:48