StoryEditorOCM
AutomobilizamNA TERASI HOTELA UVALA |

BIO JE TO PRAVI POTEZ NIKA PULIĆA I DUBRAVKA ČIKORA Laszlo Szasz, sjajni Mađar Dubrovnik Racinga, podigao treću Zlatnu, potom i Dijamantnu kacigu!

Piše Tonči Vlašić
9. listopada 2021. - 22:50
Laszslo Szasz s priznanjima, svojom trećom Zlatnom kacigom, koja mu je donijela najveće priznanje - Dijamantnu kacigu. Pljeskali su svi, zapljeskao je i davorin Štetner, predsjednik HAKS-a, koji mu je uručio priznanjaTonči Vlašić

Stigao je prije više od jednog desetljeća, stigao i ostao do današnjih dana. Na kacigu je, te na svoju formulu 3000 Reynard Zytec zalijepio grb Auto kluba Dubrovnik Racing, te krenuo.

- Niko Pulić i Dubravko Čikor su me zvali, Pulića sam znao od prije, s utrka. I tako sam došao – prisjetio se svog početka u dresu dubrovačkog kluba na utrci u Skradinu prošle godine.

Danas, desetljeće nakon što je stigao, trebalo bi sjest, te izgubiti dosta, dosta vremena za izbrojit koliko je puta stajao na pobjedničkom postolju, koliko je pobjeda ostvario, koliko je puta bio ukupni pobjednik utrke, koliko je puta oborio rekord staze, ali kad se broji najvažnije – naslov prvaka - tad se dođe do brojke deset!

image
Laszlo Szasz, Mađar je vozeći za Dubrovnik Racing osvojio svake godine od 2012. naslov prvaka Hrvatske. Prva tri su mu donijela prvu Zlatnu kacigu, nova tri drugu, a nova tri treću. Zahvaljujući tome, tri Zlatne kacige, dobitnik je Dijamantne kacige. Szasz je već osigurao novi naslov prvaka, deseti za redom!
Tonči Vlašić

Večer prije 21. Nagrade Dubrovnika – Memorijala Željko Đuratović, koja se na novoj stazi, od mosta prema Pobrežju, vozi u nedjelju, 10. listopada, na terasi hotela Uvala pljeskalo se najuspješnijima u protekloj godini na brdskim utrkama. Zbog korone nije bilo moguće početkom godine organizirati Noć prvaka, te je Dragan Serden, predsjednik Odbora za autosportove HAKS-a preložio, a čelnici HAKS-a prihvatili, da se uoči zadnje trke discipline u 2021. dodjele priznanja za proteklu godinu. S obzirom kako je dubrovačko brdo posljednje u sezoni prvenstva Hrvatske, u Dubrovniku su nagrađeni najuspješniji na brdu u 2020. godini.

Pljeskalo se tako vozačima, ali i organizatorima utrka, te klubovima, a najvažnije pokale su u 'finalu' svečanosti uzeli Đivo Franić (Dubrovnik Racing) za pobjedu u grupi N, Matija Jurišić (RI Autosport) za uspjeh u grupi A, te Dejan Koptajić (Rijeka) za pobjedu u grupi E1, zatim su svjetla obasjala Dejana Dimitrijevića (Velika Gorica) za pobjedu u kategoriji I, a potom Laszla Szasza (Dubrovnik Racing) za pobjedu u kategoriji II. Nakon kvinteta koji se okitio naslovima državnog prvaka, okrunjen je zatim i najuspješniji klub, a to je bio Dubrovnik Racing.

image
Laszlo Szasz na 14. Nagradi Grada Skradina, prvoj brdskoj auto utrci prvenstva Hrvatske 2020. godine
Tonči Vlašić

Nakon toga su ostala još tri posebna priznanja. Po nagradu za najboljeg vozača godine došao je Matija Jurišić, koji je ove sezone u dresu Župe dubrovačke, a ne RI Autospota. Za Župu dubrovačku je vozio i njegov otac Mario, Na kraju svečanosti Dragan Serden je pozvao opet Laszla Szasza, sjajnog Mađara u dresu Dubrovnik Racinga, da primi Zlatnu kacigu, a kako mu je ovo treće takvo priznanje, dobio je i najveće priznanje HAKS-a, Dijamantnu kacigu.

Zapljeskao je u tom trenutku Serden, zapljeskao je i predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza Davorin Štetner, koji je uručio priznanja, zapljeskali su baš svi, koji su se našli na svečanosti. Potom su se začuli povici: 'Laszlo! Laszlo!'

Podigao je legendarni Mađar u dresu Dubrovnik Racinga oba priznanja.

image
Laszlo! Laszlo! - ovacije je doživio vozač Dubrovnik Racinga, sjajni Mađar nakon što je primio najveća priznanja
Tonči Vlašić

- Ovo je kruna moje karijere, nešto što sam sanjao, što sam silno želio – rekao je Szasz, koji je prvi naslov uzeo 2012. godine, a potom svake iduće godine uspješno obranio tron. Budući je uspio i 2021. godine, i iduće će godine opet na proglašenju biti među posljednjima koji će primati nagrade.

Szasz je deseti naslov osigurao i prije zadnje trke sezone, dubrovačkog brda. Deset puta za redom prvak!

18. travanj 2024 06:57