StoryEditorOCM
ZabavaDA TI SE SMUČI!

Zoolog seksualno zlostavljao pse, zbog eksplicitnih detalja prisutnima naređeno da napuste sudnicu

Piše DV
27. rujna 2023. - 07:00

Britanac Adam Briton priznao je 60 optužbi koje ga povezuju sa nastranošću i zlostavljanjem djece i životinja u Australiji. Zbog straha da eksplicitni detalji Britonovih zločina ne izazovu šok javnosti, sudac je naredio prisutnima da napuste sudnicu - piše BBC.

Brion je diplomiran zoolog i prije dolaska u Australiju bavio se proučavanjem krokodila. Zahvaljujući svojoj stručnosti stekao je zavidnu svjetsku reputaciju te je aktivno predavao i sudjelovao u snimanju emisija i dokumentaraca. 

Tužioci tvrde kako je Adam seksualno zlostavljao pse još od 2014. godine. Uz zlostavljanje svojih ljubimaca, iskorištavao je i životinje koje su mu drugi povjerili na čuvanje. Putem online platformi stupao je u kontakt s vlasnicima psića koji su bili u potrazi za uslugom čuvanja zbog posla ili putovanja. Životinje je zlostavljao, a vlasnicima slao stare slike ljubimaca uvjeravajući ih da je se u redu. 

Otkriveno je kako se zlostavljanje odvijalo u transportnom kontejneru na svom imanju, kompletno opremljenim za snimanje. Snimke je objavljivao pod pseudonimima, a upravo je jedna od snimki raskrinkala ovog zločinca. Nakon što je snimka proslijeđena policiji, Briton je uhapšen i započeto je suđenje. 

Otkriveno je da je u posljednjih 18 mjeseci na slobodi zlostavljao 42 psa, od kojih je 39 uginulo. Zbog počinjenih zlodjela, trenutno se nalazi u pritvoru i čeka izricanje kazne. 

03. svibanj 2024 08:12