StoryEditorOCM
ZabavaKAKVA KARIJERA

Zdravko Čolić danas slavi 72. rođendan. Prvi pjevački honorar potrošio je na ručak u Dubrovniku

Piše dv
30. svibnja 2023. - 11:40
Dubrovnik, 290118. Zdravko Colic snima spot na lokacijama unutar povjesne jezgre Grada. U spotu glumi i srpska manekenka Tijana Sarenac. Na fotografiji: Zdravko ColicNiksa Duper/Cropix

Zdravko Čolić je rođen 30. svibnja 1951. godine u Sarajevu. Odrastao je u skromnoj obitelji, otac mu je bio oficir u miliciji, dok mu je majka bila domaćica. Ljeto je volio provoditi kod bake i djeda u Trebinju pa mu je povratak u Sarajevo uvijek teško padao.

U mladosti je glazbu doživljavao kao hobi pa je zajedno s prijateljem Bracom Isovićem svirao gitaru za svoje prijatelje i poznanike, a u lokalnim okvirima su bili poznati kao duet ‘Čola i Isa sa Grbavice’. U drugom razredu gimnazije odlazi s prijateljima provesti praznike u vikendici u Beošićima, donosi nacional.hr. Na nagovor prijatelja prijavljuje se za natjecanje pjevača amatera u Bijeloj. Izveo je pjesmu ‘Lady Madonna’ grupe The Beatles i osvojio je drugo mjesto, kao i prvi pjevački honorar koji je potrošio tako što je s prijateljem otišao na ručak u Dubrovnik.

Sretan rođendan Čola!

17. lipanj 2024 01:45