StoryEditorOCM
ZabavaGOLFERICA IZ GRADA|

VERA BORAS Ima nešto posebno u zamahu golf palice što me privuklo u ovaj sport

Piše Moskar
20. rujna 2021. - 18:07

Nju nećete pronaći na društvenim mrežama, ni na Facebooku ni na Instagramu, ali na jednom mjestu možete je vidjeti uvijek – na golf terenu. 17-godišnja Vera Boras golfersko je čudo, i ne mislimo samo na rezultate, jer je prvakinja Hrvatske koja se bori i na međunarodnoj sceni. Olimpijske igre je propustila zbog pandemijske godine, no za nju ono pravo vrijeme itekako tek dolazi. Tinejdžerica kojoj je puno draže trenirati čak i na uzavrelih plus 40 stupnjeva, bez trunke hlada, čak i do 8 sati u komadu, čudo je sama po sebi. Tiha, mirna, koncentrirana, usađenog sportskog duha, jer je dijete profesionalnog vaterpolista Tomislava Borasa, ali i sama od sebe posvećena onome što voli, Vera nam je rado pokazala nekoliko zamaha na terenu ACI marine Dubrovnik u Komolcu.

image
golferica Vera Boras, ACI marina Dubrovnik
Tonći Plazibat/cropix

Kako si se zaljubila baš u golf?
-Pa počela sam s nekih 7, 8 godina i otad nisam prestala, iako sam se u međuvremenu bavila skoro svim drugim sportovima. Igrala sam odbojku, košarku, trenirala plivanje, neke vrste boksa... ma sa svime sam se bavila, ali eto – golf je bio i ostao najdraži.”

Jedina mreža je golferska

Što igrač mora imati da bi bio uspješan u ovom sportu?
-Najprije dobru glavu, koncentraciju, voljeti ovaj sport, a onda i biti jako uporan i redovit u treningu. Moraš trenirati svaki dan 7 do 8 sati, bez obzira na uvjete. I ne mora se golf trenirati samo na golf terenu. Zapravo, može se trenirati baš svugdje, samo bez loptica (smijeh). Evo, sad kad sam bila u karanteni trenirala sam doma, jer nisam mogla nigdje drugdje, ali to nije ni bitno. Naravno da je bolje kad postoje tereni, poput ovoga u ACI marini Dubrovnik. Ovaj je teren odličan, ima sve što mi treba za treniranje, iako je manjih dimenzija, ali na njemu sve odradim.” - priča nam Vera koja preko zime živi u Italiji, gdje se i zaljubila u golf, dok ljetnu sezonu provodi u Dubrovniku ili na turnirima. Obitelj je dosta važna u smjeru profesionalnog sporta, što tvoji kažu na tvoj odabir?

image
golferica Vera Boras, ACI marina Dubrovnik
Tonći Plazibat/cropix

-Oni me puno podržavaju, iako su me uvijek zapravo puštali da radim što hoću, ali su zbog mene jako, jako sretni, pogotovo jer sam dosad postigla ovakve rezultate” - skromno će ova 17-godišnja djevojka, maturantica jezične gimnazije.

Želim ići dalje

Obzirom da ti je potreban svakodnevno trening, a školske obaveze su velike, pa onda slijedi matura, kako sve uskladiš?
-Ma lako, nije uopće teško. Zadnje dvije godine nisam išla u školu nego sam imala online nastavu kako bih se mogla u potpunosti posvetiti i školi i sportu, pa mi nije bilo teško svakodnevno trenirati i učiti.” Ono što je, nakon osvajanja titule prvakinje Hrvatske, bitno jest – kako nastaviti dalje. Što bi htjela, imaš li neke želje i planove?
-Nažalost nemam” - smije se Vera i dodaje: -Svakako bih se htjela nastaviti baviti golfom.“
Da to stvarno i misli, pokazala je nestrpljivim iščekivanjem završetka razgovora i fotografiranja, jer – ona bi ipak trenirala. Sunce prži nevjerojatnom snagom za ovo vrijeme godine, a Vera je sva sretna otrčala što dalje od nas i pravac na teren.
-Pođite vi, ja bih malo sad trenirala”.

ACI Golf Range Concept

ACI Golf Range je u ACI marini Dubrovnik otvoren još 2017. godine te predstavlja jedan od najekskluzivnijih i najatraktivnijih sadržaja, kako u ACI marinama, tako i u cjelokupnoj turističkoj ponudi na Jadranu. Ovim inovativnim projektom ACI marina Dubrovnik postala je prva marina na Jadranu koja nudi takav jedinstveni sadržaj svojim gostima, a teren je također otvoren i za sve građane Dubrovnika, kao i ostale posjetitelje. Inovativan projekt Golf Range Concept je građen na površini jednog teniskog terena, odnosno na cca 600-800 m2, a sastoji se od golf vježbališta i mini golf igrališta koje obuhvaća sve elemente profesionalnog golf igrališta na kojem se mogu vježbati svi udarci s pravih golf terena. U izgradnji golf vježbališta korišteni su najsuvremeniji materijali i umjetna trava namijenjena upravo za golf, zahvaljujući čemu je ovo vježbalište otvoreno tijekom cijele godine.

"U Italiji sam se i zaljubila u golf s nekih 7 godina. Da sam tada bila ovdje vjerojatno ne bih ni znala da postoji taj sport, niti da je to sport baš za mene. Nakon odbojke, košarke, plivanja i boksa odlučila sam se za golf, to je jedini sport koji mi se oduvijek najviše sviđao"

23. travanj 2024 17:47