StoryEditorOCM
ZabavaNETFLIX

U četiri dana pogledalo ga je 3,8 milijuna gledatelja, a sad im slavu preuzimaju Tiktokeri koji rade to kao i oni

Piše dv
2. studenog 2023. - 15:46

Dokumentarac "Beckham" kojeg je režirao Fisher Stevens, na Netflixu se ‘zavrtio‘ 4. listopada, a u svega 4 dana pogledalo ga je 3,8 milijuna gledatelja. To su podaci britanskog službenog tijela za istraživanje TV publike - BARB (Broadcasters Audience Research Board). U naredna dva tjedna prikazivanja, "Beckham" je bila najgledanija serija na tom servisu za streaming, a prema Netflixovim podacima u petnaestak dana ju je pogledalo 11.600.000 gledatelja širom svijeta.

Postoje i podaci da je i samo druga epizoda u to vrijeme prikupila tri milijuna gledatelja, ali nije zabilježeno, koliko puta su gledatelji pogledali scenu iz četvrte epizode u kojoj David Beckham i supruga Victoria plešu u svojoj kuhinji na dobro poznatu klasičnu country pjesmu "Islands in the Stream" u izvedbi Kennyja Rogersa i Dolly Parton iz 1983. godine.

Da, Netfixov dokumentarac o Beckhamovima i dalje intenzivno privlači pažnju gledatelja, a iz dana u dan ‘slavu‘ im preuzimaju tiktokeri, parovi ili pojedinci koji na istu glazbenu stvar plešu u svojim kuhinjama. Kažu da je to preraslo u TikTok trend, iako se anonimni plesači pojavljuju i na drugim društevnim platformama.

@wholelotofchar

IYKYK. After watching the Beckham documentary I just had to!!!!!

♬ Islands in the Stream - Dolly Parton & Kenny Rogers

Trend je jednostavan, ali kažu i zabavan. Korisnici TikToka puštaju pjesmu bez ikakvog uvoda i počinju sami plesati. Izazov je da im se partneri pridruže i zaplešu baš kao što je David Beckham učinio s Victorijom. Jedna korisnica TikToka, Nicole Douglas, stavila je svog dečka na test (koji sada ima i ime ‘Beckhamov test‘) i privukla pažnju ni manje ni više nego samog Davida Beckhama.

Beckham je, naravno, pozitivno komentirao njezin video, tim više što Nicolein dečko dok ulazi u kuhinju, isprva bude zbunjen, ali ubrzo ‘spontano‘ prihvaća izazov s urnebesnim plesnim pokretima.

Trend se proširio globalno, internetom se vrte na tisuće videa koji nam pružaju uvid u brojne tuđe kuhinje, otkrivajući zanimljive dinamike nepoznatih parova. Koji su skladni baš kao Beckhamovi, barem u plesu.

Zaista, što je to toliko privlačno i dopadljivo u sceni u kojoj par slavnih lagano i nenametljivo pleše uz stare taktove. Valjda zato što su opušteni, zadovoljni, imaju lijepu kuhinju, a i darovan im je dobar izgled.

image
Instagram screenshot

Lijepo ih je vidjeti, valjda toliko da bi svatko htio doživjeti skladne godine sa svojim partnerom, ma što tome prethodilo, čak ni stari skandali ne mogu obezvrijediti taj filmski trenutak koji mnogima izgleda spontano, ali nikad nećemo saznati koliko su ga Posh i David uvježbavali. A i u glazbi je stvar. Fantatična izvedba dua Dolly Parton i Kennyja Rogersa vratila se iz ‘zaborava‘, a mlađoj generaciji je plesna scena otvorila vidike u dobru glazbu iz osamdesetih.

02. svibanj 2024 23:02