StoryEditorOCM
ZabavaNepodnošljiva težina golemog talenta

Skoro dvije godine nakon snimanja u Dubrovniku, film Nicolasa Cagea stiže iu Dubrovačke kinematografe

Piše DV
29. travnja 2022. - 11:59

Film 'Nepodnošljiva težina golemog talenta' koji se 2020. godine snimao u Dubrovniku i okolici s oskarovcem Nicolasom Cageom u glavnoj ulozi, stigao je za vikend u dubrovačka kina.

Dubrovčani i Konavljani još se sjećaju prve pandemijske jeseni kad je filmski set bio postavljen na više lokacija, Dubrovnik, Cavtat, Konavle, Popovići, Trsteno i zračna luka Čilipi.

Filmska ekipa u Hrvatskoj je neumorno snimala dva tjedna, a na setu je radilo 337 filmskih djelatnika, među njima i dvjestotinjak statista iz Hrvatske. 

Film je u Hrvatskoj sniman uz pomoć servisne producentske kuće Embassy Studio, u sklopu programa poticanja ulaganja u proizvodnju audiovizualnih djela koji HAVC provodi u suradnji s Ministarstvom kulture i medija. 

Nicolas Cage u filmu glumi samog sebe, glumca kojem propada karijera i koji je zbog toga prisiljen prihvatiti posao od milijun dolara – dolazak na rođendan bogatog obožavatelja (zapravo šefa kartela kojeg glumi Čileanac Pedro Pascal, poznat iz serijala 'Igra priejstolja'). Kad stvari krenu naopako, Cage je prisiljen opravdati svoju vlastitu legendu.

On se tako zatekne u situaciji da, kako bi spasio sebe i svoje voljene, mora postati svaki od najpoznatijih i najlegendarnijih likova koje je tijekom karijere odigrao u filmu, ali kao stvarni Nicolas Cage. Ako vas zanimaju Cageove avanture i dubrovački krajolici, pogledajte film u našim kinima.

26. travanj 2024 11:59