StoryEditorOCM
ZabavaNa magičnim starim zidinama

Razotkrivena tajanstvena romantična pustolovina: Bivša Miss Kolumbije i ‘princ‘ mesne industrije zaručili se na Korčuli, snimao ih poznati korčulanski fotograf

Piše Dora Lozica
22. srpnja 2022. - 15:09

Magične i stoljetne korčulanske zidine donijele su presudno "da" Kolumbijcu Juanu Davidu Cardoni i njegovoj odabranici, nekadašnjoj miss Kolumbije Mayri Vitoviz.

Pripreme za zaruke protekle su u velikoj tajnosti, a detalje nam je otkrio poznati fotograf, inače Korčulanin, Dino Mihovilović kojeg je Juan angažirao još prije pola godine.

"Juanova je želja bila čarobna Korčula, kontaktirao me dok sam bio u Zagrebu, nisu ni znali da sam rodom s Korčule. Nisam znao o kome se točno radi, bili su jako tajanstveni. Ni njihovi roditelji nisu znali da će biti zaruke", priča nam Dino.

Zaljubljeni par iz Kolumbije je sletio u Split, a onda su krenuli jahtom s petnaestak suradnika i prijatelja do Korčule, dok je Juanova sestra došla iz Španjolske. Dino je Juanu za svečani trenutak predlagao vrata grada ili vrh kule Revelin što je odobrila i gradonačelnica Nika Silić Maroević, ali njegova je želja bila zaručiti Mayru ispod zidina, ili pod korčulanski, na Zakrjanu!

image

Poznati kolumbijski par zaručio se na Zakrjanu

Dino Mihovilović/

Mayra je bila miss Kolumbije 2017. godine, a danas je top model čije lice možemo pronaći na brojnim svjetskim naslovnicama, njen odabranik Juan kojemu je među korčulanskim zidinama odgovorila s "da" dolazi iz bogate kolumbijske obitelji koja se bavi izvozom mesa. Dino je njihovu prosidbu snimao s trenutno dvije najskuplje marke aparata na svijetu, Leicom i Hasselbladom, a nakon prosidbe uslijedila je svečana večera u restoranu s Michelinovom zvjezdicom Lešić Dimitri.

Mladi korčulanski fotograf i producent Dino Mihovilović najpoznatiji je po fotografiji Korčule s kojom je 2015. godine ušao u najuži krug natjecanja za naslovnicu časopisa National Geographic. Dinova crno-bijela fotografija korčulanske arhitekture, mračne atmosfere s distopijskim prizvukom kojem pridonose nemarno rastegnute kablovi, progurala se ispred više od četiri tisuće konkurentskih fotografija iz cijelog svijeta poslanih te godine na natječaj. Dino se fotografijom bavi gotovo 15 godina, a osim iza objektiva okušao se i kao producent, a režirao je i brojne glazbene spotove u posljednjih osam godina.

26. travanj 2024 23:31