StoryEditorOCM
ZabavaMEKOĆA VEČERI

Punom Mjesecu jedni pripisuju razdražljivost i nesanicu, drugi čistu romantiku: naše fotografije pravi su melem na sve, uživajte u drugačijem pogledu na dobro poznat grad

Piše M.P.
18. siječnja 2022. - 18:38

Prvi pun Mjesec u 2022. dogodio se sinoć, a prelijepim fotografijama zabilježila ga je naša zagrebačka kolegica Neja Markičević, donosi Slobodna Dalmacija.

image
Neja Markičević/Cropix

"Dok nas je s jedne strane sunce počastilo spektakularnim zalaskom, s druge se među oblacima ukazao prvi pun mjesec ove godine..." - napisala je uz seriju romantičnih prizora snimljenih kraj Mosta slobode.

image
Neja Markičević/Cropix


Puni Mjesec između 17. i 18. siječnja poznat je inače i kao Vukov Mjesec, koji je naziv dobio zbog vučjeg zavijanja. Oni koji snažno osjećaju utjecaj Mjeseca i vjeruju u njega reći će da su ovi dani obojeni izraženim emocijama i osjetljivošću.

image
Neja Markičević/Cropix


Astrolozi kažu da puni mjesec posebno utječe na Ovnove, Rakove, Lavove i Strijelce.

image
Neja Markičević/Cropix


Kada je Mjesec pun, dolazi do oseke. Kako ljudski organizam čini 80 posto voda, astrolozi i znanstvenici smatraju da se nešto slično događa i u našem tijelu. Neki od simptoma koji se mogu javiti tijekom ovog razdoblja tako su nadutost, umor, pojačana glad, zatvor, škrgutanje zubima noću, iritacija, osip, poremećaj spavanja, glavobolje...

No Puni Mjesec, apsolutno, ne trena značiti samo nevolje, on je prilika i da uživamo u dojmljivim nebeskim prizorima, večernjim šetnjama.

image
Neja Markičević/Cropix


Za one koji posebno vole nebeske mijene na fotografijama i odraz koji stvore na gradovima, evo sjajne fotogalerije. Uživajte.

image
Neja Markičević/Cropix
29. travanj 2024 07:55