StoryEditorOCM
ZabavaPALAČA SPONZA|

"ONE SU OVDJE": Dimitrije Popović i Marko Vrdoljak uz mnogobrojna poznata lica dubrovačkoj publici predstavili izložbu o stvarnim i mitskim ženama

Piše Lorita Vierda
16. lipnja 2021. - 21:38
Dimitrije Popović i Marko Vrdoljak dubrovačkoj publici predstavili su izložbu ”One su ovdje”Božo Radić/ Cropix

Ana Rucner, Nika Fleiss, Severina, Mia Begović, Maja Bajamić, Mia Dimšić, Matija Vuica i Anđa Marić podigle su prašinu pojavivši se u gradskom portu pri izlasku s Karake, i time sjajno otvorile izložbu pod nazivom "One su ovdje" autora Dimitrija Popovića i Marka Vrdoljaka. Izložba govori o pravim i mitskim ženama, ikonama koje su, izjasnili su se autori, samo žene, ali to 'samo' ima ogroman, svemirski značaj snage. 

Uz gradonačelnika Mata Frankovića prepuna palača Sponza primamila je mnogobrojnu publiku. Franković se zahvalio što su za ovaj događaj autori odabrali Dubrovnik, grad slobode i otvorenosti, te se zahvalio na doniranju izloženih djela. Najviše pozornosti izazvala je naravno Severina.

-Dimitrije i ja nismo se mogli izbjeći, to je tako. Fascinirana sam ljudima koji prenose život na platno, njegov Krist na križu je za mene reinkarnacija Da Vincija, to je moj osobni dojam. A Marija Magdalena u mom portretu od koje ja nisam smjela vidjeti nijednu sliku je nešto meni osobno posebno. Davno sam vidjela kako je netko portretirao Terezu i promislila Bože hoće li mene netko nekad ovako portretirati, ma za mene je to poput poziva Mani Gotovac u kazalište, to su vam oni snovi koje nikome ne govorite. A sve sto sam od djetinjstva željela mi se ostvarilo - rekla je Severina koja se cijelog dana nije mogla obraniti od novinara i fotografa ali i brojnih obožavatelja.

Posebno nam je bilo drago vidjeti Anđu Marić u bajkovitoj puder ružičastoj haljini koja je ponosno pokazivala pomagalo za hodanje. Šareni štap omogućio je Anđi koja se već desetljeće bori s MS-om da prehoda i pozira svugdje gdje je i najavila, ali se ipak nije previše odvajala od Maje Bajamić i Nike Fleiss.

U publici smo susreli Andriju Seifrieda, Žanu Janjić Markelson, dubrovačku grafičarku i glumicu s Broadwaya te malih ekrana, Đurđu Tedeschi, brojne novinarke koje nisu bile na zadatku već na eventu, ali i puno turista koji su pohrlili u Sponzu za blicevima fotoaparata.

19. travanj 2024 11:57