StoryEditorOCM
ZabavaLIJEPO DRUŽENJE |

OKUPILO SE 15 MATURANATA GENERACIJE 1955./1956. Sad smo više u godinama kad nitko ne jede večeru pa smo se našli na objedu

Piše Dv
14. rujna 2021. - 13:34

Šezdesetpetu obljetnicu mature obilježili su u Restoranu Dubravka maturanti koji su veliku maturu imali u ljeto daleke 1956. Ovaj susret organizirali su bivši dubrovački gradonačelnik Nikola Čičo Obuljen, nekadašnji glavni urednik Dubrovačkog vjesnika Nikola Isufi i ugledni dubrovački odvjetnik Davor Poković.

- Čovjek je u prvom redu sretan da je to doživio, uvijek je lijep osjećaj sresti kolege koje se sad sve rjeđe i rjeđe viđaš, kako vrijeme odmiče. Malo ima onih s kojima čak i telefonom održavamo kontakt. Skoro svi koji su se danas okupili su iz grada, jedan je iz Zagreba, jedan iz Francuske, a nažalost drugi nisu mogli biti s nama, imamo kolege iz Argentine, SAD-a… Ti ljudi ne mogu doći jer ne mogu toliko unaprijed ništa rezervirati budući da se situacija promijeni u trenu.

Prije objeda, gimnazijalci generacije 1955./56. Bili su na misi u crkvi sv. Vlaha, a potom je uslijedilo fotografiranje na skalinima parčeve crkve. To je već 'tradicionalni' program, a za 60. proslavu mature imali su večeru na Babinom kuku.

- Sad smo više u godinama kad nitko ne jede večeru, smije se gospar Obuljen koji dodaje kako se, kad se okupe, vazda šale i smiju.

Okupili se tako njih 15: Suad Ahmetović, Ante Carić, Antun Česko, Berta Dragičević, Nada Ilić, Nikola Isufi i njegova supruga Mirjana Isufi, Joško Jelavić, Mirja Njirić, Nikola i Pavica Obuljen, Davor Poković, Grga Topalović, Nedjeljka Vučić te Đuro Vukosavić.   

Maturantima čestitamo s nadom da će se naći u jednakom broju i za 5 godina!

19. travanj 2024 02:58