StoryEditorOCM
ZabavaNEZABORAVNI IZET

Nana Nadarević objavila neviđenu fotografiju s tatom Mustafom: prošle su dvije godine od smrti glumačkog velikana, na objavu reagirala Viktorija Rađa, Iva Radić i brojni drugi

Piše dv
22. studenog 2022. - 17:59
Velikani u Velome mistu: Ivica Vidovič (Oćalinko), Boris Dvornik (Meštar) i Mustafa Nadarevic (Duje)Arhiv Slobodna Dalmacija/Cropix

Jednima će ostati nezaboravan kao Izet, drugima kao Duje iz Velog mista, uloge poput one u "Kiklopu", "Putovanju u Vučjak", filmu "Otac na službenom putu"... teško ih je sve nabrojati, beskrajne su, donosi Slobodna Dalmacija.

Brojni mediji danas se prisjećaju neprežaljenog glumca Mustafe Nadarevića, koji je preminuo na današnji dan 2020. godine, nakon duge i teške bolesti kojoj je hrabro gledao u lice.

"Kad sam shvatio da je to dio života, da je bolest dio života, onda sam je prihvatio. Kad nešto prihvatiš s ljubavlju, onda se može pobijediti zloćudna bolest. Mogu im poručiti da ne budu primitivni kao ja, da se ne boje doktora.

image

Mustafa na sceni splitskog HNK u drami "Smrt trgovačkog putnika"

Matko Biljak/

Meni je doktor još kao malom djetetu bio ‘jao’, od zubara nadalje, sve je bilo strašno. Dobro je da se ide na vrijeme na preglede..." - ispričao je glumac u jednom intervjuu.  

Njegova osobnost i glumački karakter bili su i ostali jedinstveni na ovim prostorima i jednako bude sjetu i najljepša sjećanja u svim krajevima nekadašnje države.

Na emotivan način, kao i uvijek, posvetu je svom voljenom tati dala i njegova kći Nana Nadarević.

PR stručnjakinja i kolumnistica, koja je nedavno postala i mama malene Rumi, objavila je nikad viđenu fotografiju s ocem.

Na nježni prizor su reagirala i poznata imena, poput Viktorije Rađe i Ive Radić.

"Legende ne umiru, moja djeca svaki dan uživaju u njegovim serijama", "Čovjek koji će živjeti kroz vjekove", "Legenda. Neponovljiv lik i čovjek", pisali su Nanini pratitelji.

Podsjećamo, pokojni je Mustafa dva puta bio u braku te je iza sebe ostavio kćeri Nanu i Nađu te sina Ašu. 

image

Ljeto u Motovunu: Rajko Grlić, Rade Šerbedžija, Mustafa Nadarević

Goran Šebelić/Cropix

 

 

04. svibanj 2024 18:07