StoryEditorOCM
Zabava‘VADI ME ODAVDE‘

‘Muškarci nisu dolazili gdje radim, u lice bi mi rekli: Zato što si peder!‘: ispovijest prvog vjenčanog gay para iz BiH

Piše dv
16. veljače 2024. - 19:47

TikTok profil Balkanska kafana podijelio je ispovijest prvog vjenčanog gay para iz Bosne i Hercegovine.

"Znaš kako je Vogošće malo mjesto i znaju se svi, imao sam dosta, dosta problema... Mnogo je bilo psihičkog maltretiranja i onda jednostavno, čovjek se valjda nauči, prihvati to sve i onda ga više nije ni briga.

I onda te 2011. dolazi zahtjev za prijateljstvom na Facebook, ja prihvatim, to je bio moj Kemo. Tada ja još nisam ništa želio, ni očekivao. I onda smo se dopisivali dvije godine, viđali se preko skypea, zvao me i onda je došao 1. listopada 2013. da se upoznamo... I to je bila ljubav na prvi pogled" - ispričao je dugokosi frizer iz Bosne i Hercegovine u iskrenoj ispovijesti novinarki.

"I onda smo tu u Bosni bili cijeli taj mjesec, a onda se on morao vratiti za Ameriku. I dalje smo se dopisivali, čuli se, dok me on jedan dan nije pitao: Bi li htio doći u Ameriku? Ja se mislim: Daleko je, gdje ću, kako ću... Kako da ostavim sve ovo ovdje...

Ali jednu noć je sve ono što mi se događalo prije njega došlo u moju glavu i rekao sam: Dosta više! Ja više ovo ne mogu. Radim u salonu, muškarci ne žele dolaziti zbog mene, u lice mi kažu: Ja ne želim dolaziti zato što si peder! To je ružna riječ nama, ali moram to reći, tako se izraziti...

Kako da ja napredujem u Bosni, ako ‘strejt" muškarac ne želi doći kod mene na šišanje? I onda sam rekao Kemi: Radi što god znaš, vadi me odavde!

I tako smo online popunili aplikaciju, zakazali intervju u američkoj ambasadi, dobio sam turističku vizu i Kemo dođe po mene... Dva tjedna smo bili ovdje, i u prosincu 2013. ja letim za Ameriku i moj život počinje ispočetka, bolji milijun puta!" - zaključio je muškarac iz BiH, koji se kasnije i oženio za Kemu.

 

27. travanj 2024 12:46