StoryEditorOCM
ZabavaNezreli chefovi

Mladi tiktokeri smislili ‘zdravi‘ način spremanja piletine, bizarni trend zgrozio liječnike: ‘Ne činite to, iznimno je opasno za zdravlje!‘

Piše PSD
21. siječnja 2022. - 20:13

Na društvenim mrežama često se pojavljuju bizarni trendovi koji šokiraju liječnike i stručnjake pa je tako i jedan novi "trik" za liječenje prehlade natjerao liječnike da izdaju upozorenje o opasnosti ove metode, prenosi Večernji list.

Kako prenosi Mirror, brojni korisnici počeli su kuhati piletinu u sirupu protiv kašlja jer misle da im to može pomoći da se izliječe, prenosi Dnevnik.ba .

image
Dr. Hartman: Kada pojedete jedan komad tako kuhane piletine, to je kao da zapravo konzumirate četvrtinu do pola boce sirupa NyQuil
Joško Šupić/Cropix

U raznim videima vidi se kako kuhaju nekoliko komada piletine u loncima napunjenim sirupom protiv kašlja, a na društvenim mrežama ovaj je trik postao poznat kao "NyQuil" piletina, prenosi Slobodna Dalmacija.

Sada, Aaron Hartman, liječnik i pomoćni klinički profesor obiteljske medicine, progovorio je o opasnosti tog trenda, rekavši da bi mogao imati opasne posljedice po zdravlje.

"Kada kuhate lijek protiv kašlja kao što je NyQuil, iskuhate vodu i alkohol u njemu, ostavljajući piletinu zasićenom super koncentriranom količinom lijekova. Kada pojedete jedan komad tako kuhane piletine, to je kao da zapravo konzumirate četvrtinu do pola boce NyQuila”, objasnio je Hartman pa dodao da bi način kuhanja mogao dovesti do trovanja hranom.

image
S piletinom u umaku od sirupa protiv kašlja nećete izliječiti prehladu
Damjan Tadić/Cropix

U jednom TikTok videu, koji je prenio čovjek po imenu Rob, vidi se kako muškarac stavlja dvoja pileća prsa u tavu i prži ih na niskoj temperaturi.

Zatim piletinu prelije s četiri trećine sirupa i pusti da se kuha 30 minuta.

“Ponekad vas para stvarno uspava. Traži se plava boja kao ova, a onda ocijedite neiskorišteni sirup natrag u limenku”, rekao je u videu, koji je brzo postao viralan, a mnogi su u komentarima rekli kako jedva čekaju probati ovo neobično jelo, prenosi Dnevnik.ba.

23. travanj 2024 21:18