StoryEditorOCM
ZabavaSupruga teniskog asa privatno

Kristina Milković Čilić: ‘Još ne znamo gdje ćemo živjeti kad Marin završi igračku karijeru, važno nam je samo da smo zajedno...‘

Piše DV/ Gloria.hr
6. kolovoza 2023. - 14:15

- Cijelu godinu smo pripremali Get Set Hrvatska, sportsko-humanitarni spektakl koji je prošlog tjedna u Zadar doveo najveće zvijezde hrvatskog sporta. Ne moram vam ni govoriti koliko je teško okupiti ih sve na istom mjestu, a onda, nekoliko dana prije početka, u cijeloj toj strci oko organizacije, mlađi sin Vito dobio je vodene kozice. Danima nisam spavala, ali je sve na kraju dobro prošlo i zahvaljujući cijeloj akciji djeca u Osnovnoj školi Petra Zoranića u Stankovcima, koji nastavu tjelesnog odgoja pohađaju u hodniku, dobit će multifunkcionalno sportsko igralište", govori Kristina Milković Čilić, supruga proslavljenog hrvatskog tenisača Marina Čilića, koja od 2016. vodi Zakladu Marin Čilić. Ponosna je, kaže za gloriju.hr, na sve stipendiste koji su prošli kroz Zakladu i s kojima se zbližila kao da su joj članovi obitelji

image
Vedran Peteh/cropix

"Sva ta djeca nam javljaju svoje uspjehe, šalju slike na WhatsApp, veselimo se zajedno i to je najveća vrijednost", ističe Kristina. Zaklada ima samo jednog zaposlenog pa je velika većina zadataka oko organizacije projekta Gem Set Hrvatska - tijekom kojeg su u ruke rekete uzeli i legendarni nogometni reprezentativci Luka Modrić, Ivan Perišić, Mateo Kovačić, Mario Mandžukić, Dejan Lovren, košarkaška zvijezda Bojan Bogdanović i brojni drugi - na leđima volontera.

 

"Ljudi nam daju svoje vrijeme, a to je nešto najdragocjenije. Jako je puno onih koji žele pomoći i zato znam da radimo dobru stvar", nastavlja Kristina Milković Čilić, rođena Dubrovkinja, uspješna poslovna žena i majka trogodišnjeg Balda te jednoipolgodišnjeg Vita. Završila je dva fakulteta, politologiju i psihologiju, a u Monte Carlu vodi kompaniju koja se bavi ljudskim potencijalima.

"Naša baza je zapravo u Monte Carlu, tamo živimo, iako su se djeca rodila u Zagrebu i u Hrvatsku dolazimo kad god možemo. Ja sam prije nekoliko godina osnovala tvrtku jer sam se željela baviti svojom strukom", govori Kristina, koja prati supruga na gotovo svim turnirima.

image

Marin i Kristina Čilić na Maldivima

Instagram/

Još ne znamo gdje ćemo živjeti kad Marin završi igračku karijeru, važno nam je samo da smo zajedno - jer smo tijekom gotovo 10 godina naše veze često bili fizički razdvojeni.

"Sada smo stigli iz Zadra u Umag pa idemo u New York sredinom kolovoza. Za tenisače nikada nema odmora jer je sezona duga, traje gotovo cijelu godinu, ali se ne žalimo. Na putovanjima mlađi sin Vito spava sa mnom u sobi, a stariji s Marinom i tako se selimo iz države u državu, iz hotela u hotel", govori Kristina. Marin je pauzirao šest mjeseci zbog operacije koljena, a Kristina kaže kako se ne sjeća da su ikad tako dugo bili na jednom mjestu kao proteklih pola godine. No, uspjeli su u tom periodu malo i privatno putovati i odmoriti se, a sada je vrijeme za nove izazove. Kristina Milković Čilić emotivno proživljava svaki Marinov uspjeh i neuspjeh, svjesna da su porazi sastavni dio sporta, piše Gloria.hr.

 

25. travanj 2024 13:02