StoryEditorOCM
Zabava"Da me malo sriće takne"

Korčulanski slavuj Pijero ima novu pjesmu koju potpisuje ikona hrvatske estrade

Piše Dora Lozica
17. siječnja 2024. - 10:50

Zvijezda talent show-a RTL televizije, Korčulanin Petar Šegedin, ima novi nadimak, ali i novu pjesmu i spot koje potpisuje ni manje, ni više, nego ikona hrvatske estrade, tekstopisac i glazbeni producent Tonči Huljić.

image

Ostat će zapamćena Petrova izvedba pjesme Jedina

Screenshot/Screenshot

Huljić kao član stručnog žirija Superstara nije skrivao svoje oduševljenje 18-godišnjim slavujem iz Žrnova na otoku Korčuli, a svoje obećanje o suradnji je i ispunio. Spot za pjesmu "Da me malo sriće takne" snimljen je nedavno u Splitu, a od jučer ga možete pogledati i poslušati na svim glazbenim platformama. Osim pjesme, Petar je dobio i novo ime.

image

Korčulanin Petar Šegedin, ima novi nadimak, ali i novu pjesmu i spot koje potpisuje Tonći Huljić

Screenshot Novatv/Screenshot Novatv

"Kako je obećao, tako je i napravio. Tonči me nazvao par dana nakon završetka show-a, rekao mi je da ima pjesmu za mene. Dogovarali smo pjesmu za Melodije hrvatskog Jadrana, no odlučili smo je objaviti ranije. Rekao mi je da razmislim o nadimku, naime, Petar Šegedin je bio moj dida, moj dundo, poznati književnik i akademik moje loze, no kad ljudi kažu da su bili na Petrov koncert pitat će ih, a kojeg Petra?", prisjetio se Petar razgovora s Huljićem.

image

Korčulanin Petar Šegedin, ima novi nadimak, ali i novu pjesmu i spot koje potpisuje Tonći Huljić

Screenshot Novatv/Screenshot Novatv

Petar je razmišljao kako ga zovu u školi, Šego, Šegi, Pijer... Pijer!? Razmišljajući prisjetio se njemu drage pjesme šansonijera Ivice Percla "Stari Pjer" i tako odlučio da će mu treće ime biti Pijero, a Tonći nije imao ništa protiv.

"Pijero? Odlično! Tko ti je to smislio, ti sam!? Aha, sad si ti ispao pametan, a ja glup!", prepričava nam Petar Huljićevu rekaciju smijući se.

Ne bi Huljić bio kralj estrade da ne prepoznaje okolnosti i pozadinu izvođača koju treba istaknuti pa je Pijero u novom spotu sniman u odijelu svog krsnog kuma, Vinka Coce. Pijero je uz oca Ivana, direktora festivala Marko Polo Fest, još kao dijete bio je izložen muzici i instrumentima, ali i brojnim estradnim zvijezdama. Danas ima ukupno 11 autorskih pjesama koje je sam napisao i otpjevao, svira desetak instrumenata, a posebno je vezan uz Vinka Cocu za kojeg kaže da je njegov veliki uzor i da mu je uvijek u mislima. Odijelo je Pijeru dala Cocina supruga Janja.

image

Još od malih nogu je bio uvijek oko instrumenata te uz glazbu

Privatni Album/Privatni Album

"Sve bi bilo lakše da je on sa mnom, često je dolazio na Korčulu zbog festivala, oca, ali i zbog mene. Emotivno ga osjećam, kad nastupam često mi je u mislima i to me smiruje", otkriva nam Pijero svoju vezu s krsnim kumom.

Coce bi zasigurno bio zadovoljan i s Pijerovom novom pjesmom koja neodoljivo podsjeća na njegovu zlatnu eru, dalmatinsku klapsku šansonu iz 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća, a zadovoljan je bio i sam pjevač. Kaže da mu pjesma savršeno odgovara tonalitetom, odgovara mu za njegov raspon glasa, dok je pjeva osjeća se opušteno i sigurno, ali ništa manje od Huljića nije ni očekivao.

image

Petar je bio gost pjevač mega popularnog Voxforda kojeg osim rođaka Anta i Josipa čine još David Ropac, Dora Ćutić i Vita Jozić

Privatni Album/

"Najvažnije mi je da publika osjeti ljubav koju pružam ovom projektu. Uživao sam i u snimanju spota, čekali smo sunčan dan u Splitu da sve bude kako smo zamislili. To je bilo moje prvo profesionalno snimanje spota, snimali smo od 10 do 14 sati, nadam se da ćemo sljedeći snimiti na Korčuli", iskren je Pijero koji je ispred kamere opušten kao da su iza njega godine karijere.

Novi spot i pjesma sigurno su melem na ranu koju je ostavila sama završnica Superstara. Pijero ne skriva da je bio razočaran što nije ušao u superfinale, no danas ne žali ni za čim od srca čestitajući svojim kolegama. U budućnosti ga, otkriva nam, čekaju i brojne suradnje. Surađivat će s Huljićevim bendom Madre Badessa, ali i s nekim velim estradnim imenima, a poziva sve mlade talente da razmisle o novoj sezoni Superstara, prijave su u tijeku.

image

Klapa Sfida s omiljenom voditeljicom Josipom u sredini i njenom malom Nikom

Privatni Album/Privatni Album

Za kraj pitanje koje zanima mlađu publiku, Pijero, jesi li zaljubljen?

"Jesam, u svoj novi mikrofon!", otkriva nam smijući se. Bit će vremena i za ljubav, ovom Korčulaninu za sad je jedina ljubav - glazba.

22. travanj 2024 17:33