StoryEditorOCM
ZabavaSPAS U GLAZBI |

IVANA BAČIĆ JE DJ IVESS Moja je želja bila toliko nesebična da se jednostavno morala ostvariti!

Piše Lorita Vierda
11. siječnja 2021. - 18:44

Ljubav prema glazbi prenosi se genima. Nekad koja generacija ostane uskraćena za tu strast, ali sljedeća se zato pokaže kao pravi 'nasljednik'. Dokaz tome je Ivana Bačić, Dubrovkinja čija je obitelj oduvijek bila vezana za glazbu, pa je i ona sama, potaknuta ovom ludom godinom, nemogućnošću 'normalnog' života i lockdownom, odlučila nešto napraviti po tom pitanju. Ništa veliko, priča nam Ivana, ali nešto je morala učiniti.
-Moj pokojni djed Antun Bačić bio je najpoznatij harmonikaš u ono doba, nije bilo svadbe na kojoj nije zapjevao, a sve dosad moji afiniteti su se zadržali samo na pjesmi, voljela bih zabalat i zapjevat, onako u društvu i to je bilo to. Da mi je netko rekao da ću u ovim godinama napraviti ovako nešto, rekla bih mu da nije normalan. Sve je počelo s lockdownom...- kaže Ivana, mama dvojice dječaka kojoj je, kao i većini obitelji u lockdownu, postavljen izazov: kako zabaviti i sebe i djecu.

Kad već volim plesat'...


-Zatvoreni u kući, nemaš što drugo mislit' nego na koji način se zabaviti, da nam ovo prođe u što veselijem ozračju. I tako meni moj partner Nikša kupi kontroler i kaže kako imam smisla za glazbu i da on misli da bi ja to vrhunski odradila." - priča Ivana kako se odjednom našla u svijetu DJ-inga. Nije, dodaje, to baš bilo kao grom iz vedra neba, tu su joj na usluzi i pomoći bili prijatelji koji sviraju godinama, neki i školovani, pa su svi pomalo pridonijeli da se ta njezina novootkrivena strast malo uobliči i raste.
-Bili su tu za mene, od tehničke podrške do one psihičke. I tako sam jedan dan otvorila svoj profil na mixcloudu, koji je kako tamo piše, zaista moj dnevnik muzike, točno se vidi napredak od prvog do ovog posljednjeg seta." - priča Ivana koja radi pod imenom DJ Ivess. Ozbiljno se glazbom nije bavila nikad, pa je i samoj sebi bila malo sumnjiva, zbog čega svojima doma nije baš pohrlila odmah objaviti čime se bavi.

image
Dubrovkinja Ivana Bačić snašla se u groznoj godini iz koje je izvukla ono najbolje i počela se, i to jako uspješno, baviti DJ-ingom, a njezini glazbeni setovi otišli su u svijet
fjaka


-Iskreno, bilo me malo strah reakcije haha. Čekala sam pravu priliku koja je na kraju i došla. Prijatelji oko mene su bili oduševljeni i stalno su govorili da ovu glazbu treba katapultirati u svijet, da jednostavno ne možeš stati plesati!" - i tako su je primijetili. Nedavno je portal Klubska scena oduševljeno pisao o Ivaninim glazbenim setovima, redali su se sami komplimenti zbog glazbe koja nije tvrda i nepromjenjiva, nego upravo suprotno, nježna je, ženska, ima glavu i rep i da, zaista se na nju ne može prestati plesati. Kako to u svijetu DJ-inga ide, treba krenuti nekom stazicom da bi se otvorile neke druge, u Ivaninom slučaju, dobila je pozivnicu o kojoj bi svatko u tom svijetu sanjao.

Sve iz ljubavi


-Prije mjesec i pol dana sam tako platila reklamu za Monday awakenings set, i rekla samoj sebi, da ako ima bit nešto od ovoga i ako je ovo moj pravi put, bit će. I tako vam je to krenulo. Reklamu je netko vidio, preslušao je moj set i odlučili su mi se javiti. Iz Detroita mi je stigao mail, da su organizatori festivala i budući je pandemija, da ne mogu napraviti festival, već da ce ići virtualno i jesam li zainteresirana napraviti video od uru vremena. Prvo što sam pošla provjeriti je bilo - je li to mene netko zeza. Nisam mogla vjerovati što čitam! Bila je istina, netko od organizatora je poslušao moj seti i to je bilo dovoljno da se jave. Nije bilo tu dvojbe više, to je prilika koja se ne propušta, bila sam svjesna da je ovo početak neceg novog. Nevjerojatno koliko smo prijatelja imali uz nas kao podršku da se sve to snimi i odradi. Snimalo se na Belvederu 6.12.2020, mislim da ne treba našim ljudima govoriti poveznicu za 6.12.1991. Snimao se set koji će ići u svijet da se još jednom čuje za Dubrovnik. I tek tada sam to rekla svojima. Bili su iznenađeni, naravno, malo nepovjerljivi jer to je ipak internet, svašta tu ima, ali ovo je bilo drugačije. I tako je došlo vrijeme festivala, set je pušten 24.12. na Badnji dan." - u dahu je ispričala Ivana, ili bolje rečeno DJ Ivess, koja ne može dovoljno zahvaliti svom životnom partneru Nikši Miloslaviću, ali i Matiji Butiganu s kojim je zapravo na jednoj uopbičajenoj kavi spomenula kako bi voljela to što stvara podijeliti s ostatkom svijeta, zasvirati na festivalu, podijeliti tu vibru ljubavi da što više ljudi u njoj uživa.

image
Dubrovkinja Ivana Bačić snašla se u groznoj godini iz koje je izvukla ono najbolje i počela se, i to jako uspješno, baviti DJ-ingom, a njezini glazbeni setovi otišli su u svijet
fjaka


-Odradili smo super posao uz veliku pomoć Laus produkcije, Ivan Ivanković i Lukša Ivanović. Set je nakon ovog festivala ušao u Favorite virtualnog festivala 2020. i opet će biti prikazan 29.12 na mixcloudu- oduševljena je Ivana slijedom koji se dogodio. Njezina želja nije bila - okej, sad je grubo vrijeme, malo toga možemo, sad ću ja preokrenuti život, zanimanje, sve... Upravo suprotno, njezina je želja bila toliko nesebična - samo podijeliti muziku i ljubav, da se jednostavno morala ostvariti. I to je još jedan dokaz da cijeli Svemir funkcionira na istom principu, kad nešto žarko želiš, ne za sebe, nego i za sve oko sebe, mora se ostvariti. Planova ima, ali nisu konkretni, tko zna što nosi nova godina.
S-Što će biti dalje ne znam, mailovi stižu,a ja sam još uvijek pod dojmom... Sve je počelo iz neke zezancije, a stigli smo do ozbiljnih stvari. Ovo je nešto sto ja radim iz ljubavi prema muzici i plesu, i bilo kakva obaveza koja bi bila uz ovo, meni bi sve pokvarila. Zato ostajem svoja, što ima bit', bit će!"

24. travanj 2024 09:34