StoryEditorOCM
ZabavaNova nominacija za prestižnu nagradu

Glumac iz Dubrovnika ima razloga za slavlje: ‘Ove godine žiri je izabrao društvo iz kuta bifea. Svi smo ‘braća‘‘

Piše DV /JL
18. prosinca 2022. - 09:04

Dubrovački glumac koji je na otvorenju Pelješkog mosta interpretirao Ivana Gundulića nominiran je za Zlatni Studio. Ovo mu je treće sudjelovanje u nagrađivanju, prvi put bio je finalist Zlatnog Studija 2019. za naslovnu ulogu u "Osmom povjereniku", zatim je slavio nagradu žirija i publike 2020. kao dubrovački Hamlet, a sada je još jednom nominiran u kazališnoj kategoriji za najboljeg glumca.

Frano u rodnom Dubrovniku ima veliku podršku glasača za Zlatni Studio, piše jutarnji.hr.

image

Frano Mašković u ulozi Hamleta na Igrama

Tonci Plazibat/Cropix

- Moja se baka jako razveselila novoj nominaciji, odmah je kupila Studio, budući da s mobitelom i nije baš na "ti" - govori Mašković koji je ovaj put nominiran za ulogu u predstavi "Bura" Arterarija i Teatra ITD, u režiji Romana Nikolića.

- Nominacija je važna za nezavisnu scenu. Osim priznanja za ulogu, nominaciju vidim kao veliku podršku ljudima koji bez mnogo sredstava i političke podrške proizvode umjetničke vrijedne predstave - smatra Mašković.

Mašković je jedini bivši pobjednik Zlatnog Studija u muškoj kazališnoj kategoriji. Uz njega, u kategoriji su nominirani glumci Filip Šovagović, Filip Detelić, Dušan Bućan i Igor Kovač.

- I moj brat također... - smije se Mašković na račun toga što je sa svim nominiranima i prijatelj i kolega.

To je, ‘ajmo reći‘, jedno društvo iz kuta kazališnog bifea.

image

Na svečanoj dodjeli Zlatnog studija 2020.

Damir Krajac/Cropix

- Da, tako je, veseljaci smo svi. Užasno se veselim zajedničkom afterpartyju na Zlatnom Studiju, kao i tome da sjedim u publici sa Zoricom Kondžom i da ona poslije na tulumu pjeva - kaže Mašković koji cijeni formu nagrade kakvu ima Zlatni Studio, da žiri izabere nominacije, a publika donosi odluku o pobjedniku.

Ove godine sudjeluje u dvije predstave mladog redatelja Romana Nikolića. "Bura", zbog koje je nominiran, za motiv, pokretač radnje, ima priču o trogodišnjem dječaku Aylanu Kurdiju koji se utopio tijekom bijega iz Sirije, a čije su tijelo struje izbacile na obalu Bodruma. U predstavi, uz Maškovića, igraju Iva Kraljević, Luka Knez i Semih Adigüzel, turski azilant u Zagrebu.

- Ja zapravo igram dječaka Aylana i predstava je posveta dječaku i njegovoj poginuloj obitelji te afganistanskoj djevojčici Madini Hussiny koja je poginula u naletu vlaka u prelasku hrvatske granice - kaže Mašković koji je prošli mjesec igrao u predstavi "Na dnu oceana postoje neki svjetovi", također u produkciji Arterarija. Riječ je o predstavi koja igra za 25 ljudi u kući u sjevernom predjelu Zagreba, a igra s Anitom Matić Delić.

 

29. travanj 2024 01:16