StoryEditorOCM
ZabavaŽALI SE NA CJEPIVO

Eric Clapton: ‘Nuspojave su bile strašne, bojao sam se da više nikad neću moći svirati‘

Piše jutarnji list
20. svibnja 2021. - 22:50

Eric Clapton bojao se da više nikad neće svirati nakon što je imao "katastrofalnu reakciju" na drugu dozu cjepiva protiv covida-19. Proslavljeni glazbenik otkrio je kako je "bio prilično beskoristan dva tjedna" zbog ozbiljnih nuspojava koje je razvio nakon vakcinacije AstraZenecom, koja može uzrokovati umor, hladnoću, groznicu, mučninu i glavobolju, donosi Jutarnji.

Iako britanska vlada inzistira na tome da je cjepivo "sigurno za sve", 76-godišnja gitaristička legenda sad smatra kako se nije trebao cijepiti, jer pati od periferne neuropatije, loše funkcije perifernih živaca, bolesti koja može prekinuti osjet, mišićnu aktivnost ili funkciju unutarnjih organa.

- Poslije prve doze AstraZenece odmah sam razvio teške reakcije koje su trajale deset dana. Na kraju sam se oporavio i rečeno mi je da će proći dvanaest tjedana prije drugog cijepljenja... Otprilike šest tjedana kasnije ponuđena mi je druga doza, ali uz malo više znanja o opasnostima.

Nepotrebno je reći da su nuspojave bile katastrofalne - ruke i noge bile su mi ili smrznute ili utrnule ili su me nesnosno pekle... Bio sam prilično beskoristan dva tjedna, toliko da sam se bojao kako više nikad neću moći svirati i nastupati... Bolujem od periferne neuropatije i zapravo nikad nisam smio biti ni blizu te igle, ali propaganda je tvrdila da je cjepivo sigurno za sve - izjavio je Clapton.

Glazbenik se cijepio u veljači, dva mjeseca nakon što su Van Morrison i on objavili pjesmu "Stand and Deliver", koja protestira zbog mjera zaključavanja u Ujedinjenom Kraljevstvu. Njihovi stihovi "Želite li biti slobodan čovjek ili želite biti rob? Želite li nositi ove lance dok ne legnete u grob?" naišli su na veliko odobravanje dijela javnosti koji je negodovao protiv lockdowna, što je pjevača jako obradovalo. 

- Cijeli život sam buntovnik, borim se protiv tiranije i arogantnog autoriteta, što imamo sad, ali također žudim za zajedništvom, suosjećanjem i ljubavlju - vjerujem da tako možemo sve prevladati - rekao je tad Eric, donosi Jutarnji.

01. srpanj 2024 02:55