StoryEditorOCM
ZabavaBriljirala u dvjema pjesmama

Dubrovkinja Nikolina Družić je Prvi glas Zagorja! Oduševila je publiku i žiri izvedbama pjesama Radojke Šverko i Olivera Dragojevića

Piše L. V. /Zagorje international.hr
31. kolovoza 2024. - 08:43
Dubrovkinja Nikolina Družić proglađena je Prvim glasom Zagorja na natjecanju mladih pjevača u Svetom križu ZačretjeZagorje International/

Dubrovkinja Nikolina Družić odlukom stručnog žirija proglašena je Prvim glasom Zagorja, piše Zagorje international.hr.

Družić je izvela kajkavsku pjesmu Radojke Šverko ‘Kaj bi rekli jedno drugom’ te ‘Ništa nova’ Olivera Dragojevića kao zabavnu.  

Ove je godine nastupalo ukupno 14 glazbenika, a izvodili su po dvije pjesme – jednu kajkavsku i jednu zabavnu. U Začretje su stigli iz Dubrovnika, Lošinja, Zagreba, Dugog Sela, Čakovca, Varaždina, Mača, Krapine, Huma na Sutli, a nekoliko njih su bili domaći, iz okolice Začretja. 

Nakon pobjede, Nikolina je otkrila kako je nikako nije očekivala. 

image

Dubrovkinja Nikolina Družić proglađena je Prvim glasom Zagorja na natjecanju mladih pjevača u Svetom križu Začretje

Zagorje International/

– Bilo mi je lijepo, dala sam sve od sebe, ali pobjedu stvarno nisam očekivala. Što se tiče kajkavske pjesme, birala sam onu gdje ima što manje kajkavskih riječi, ali ipak sam uspjela savladati i naglaske, da ispadne onako kako treba – rekla je ova studentica kroatologije.

Predsjednik žirija Siniša Leopold rekao je da je odabir bio težak jer je ove godine bilo jako puno kvalitetnih izvođača.

– Pobjednica, koju smo odabrali zbrojem svih glasova, se doista pokazala sjajnom i u kajkavskom melosu, ali i u zabavnom. Presudilo je to što je doista sjajno i ujednačeno otpjevala obje pjesme. Dubrovkinja je, no to što je pobijedila ovdje u Zagorju nije slučajnost. Prisjetimo se da je najpopularniju zagorsku pjesmu ‘Popevke sam slagal’ uglazbio Vlaho Paljetak koji je također bio Dubrovčan – pojasnio je Leopold te pohvalio sve večerašnje izvođače te njihov odabir pjesama, piše Zagorje international.hr.

28. rujan 2024 02:18