StoryEditorOCM
ZabavaZAGRIJAVANJE ZA FESTIVAL

Ana Rucner s bubnjarem Markom Duvnjakom održala probu na Trgu oružja

Piše Dv
17. lipnja 2021. - 17:16

Prije početka jedanaestog festivala Ana u Gradu, najpoznatija hrvatska čelistica Ana Rucner s bubnjarem Markom Duvnjakom održala je probu i snimanje na Trgu oružja, i tako prolaznike i svoju vjernu publiku polako uvela u festivalski program, kojeg je predstavila u hotelu Dubrovnik Palace. Festival se sastoji od središnjeg događaja, a to je tradicionalni koncert ‘Pozdrav ljetu’ koji će se održati na prvi dan ljeta, u ponedjeljak, 21. lipnja u amfiteatru na Srđu s početkom u 5 sati ujutro. Osim u zvukovima Aninog violončela, gitare Ivana Raiča i mandoline Maria Markovine, posjetitelji će ove godine uživati i u poeziji koju će čitati glumac Vedran Mlikota.

-Želimo da se ljudi opuste i da zajedno dočekamo ljeto – najavila je Ana dodajući. No, da će istog dana, uz bubnjara Marka Duvnjaka za kojeg se šuška da joj je novi dečko, ispratiti Sunce na Sunset Beachu. Bit će zanimljivih obrada, pravi show- najavila je Ana.

Program počinje u petak, 18. lipnja u klubu Lazareti s početkom u 20 sati. Otvorit će ga zajednički koncert Ane Rucner, Vlade Kalembera i bubnjara Marka Duvnjaka u postavi ‘Kalember/Rucner/Duvnjak Trija’ – novog glazbenog projekta naše violončeliste.

Drugog dana festivala u subotu, 19. lipnja u Kneževom dvoru u 20 sati, posjetitelje festivala očekuje svečana promocija zbirka priča za djecu Dragutina Rucnera (1910. – 1996.) ‘Djedove priče unucima’, inače djeda Ane Rucner i poznatog ornitologa. U sklopu promocije, svoj će zajednički mini-koncert održati Ana i njezini roditelji, Snježana i Dragan Rucner.

U suradnji s Umjetničkom školom u Dubrovniku, Ana je odlučila podržati mladu talentiranu violinisticu Anu Vidojević te joj je poklonila gudalo.

26. travanj 2024 21:49