StoryEditorOCM
ZabavaOKRUGLO SLAVLJE

Alka Vuica slavi 60. rođendan: Poznata pjevačica ušla u sedmo desetljeće života - mnogi i dalje hvale njezin izgled

Piše slobodna dalmacija
9. lipnja 2021. - 07:53

Pjevačica Alka Vuica danas je proslavila 60. rođendan, a na društvenim se mrežama pohvalila fotografijom iz jednog zagrebačkog restorana na kojoj nasmijano pozira s velikim buketom cvijeća, donosi Slobodna Dalmacija.

Na glazbenoj je sceni od 1980. godine, a prvi uspjeh je doživjela 1990. godine, kad je za Tajči napisala pjesmu 'Hajde da ludujemo' s kojom je nastupila na Eurosongu.

Svoj prvi album 'Laži me' objavljuje 1993., a istoimena pjesma probija se na vrhove glazbenih ljestvica i postaje hit godine, baš kao i hit koji je uslijedio, 'Otkad te nema'.

Uslijedili su albumi 'Za tebe čuvam sebe', 'Alkatraz', 'Balkan girl', 'Profesionalka', 'Cirkus'...

Zajedno s Gibonnijem napisala je popularnu pjesmu 'Rušila sam mostove od sna' za Dina Dvornika i Josipu Lisac, kao i hitove 'Ja sam lažljiva' grupe Denis & Denis, 'Ja sam zaljubljen' Tonyja Cetinskog, 'Lijepa bez duše' Olivera Dragojevića, 'Danas sam luda' Josipe Lisac...

Alka ima sina Arijana, kojeg je dobila u davnoj vezi sa Vukom Veličkovićem, poznatim srpskim slikarom i umjetnikom.

- Nikada nisam bila sretna u ljubavi, zato valjda i pišem dobre pjesme. Jer tajna najljepših ljubavnih pjesama je da su nastale iz boli i suza. A to s muškarcima i osvajanjem, to je sve precijenjeno. Nisam baš u svom životu upoznala neke lude osvajače spremne na velika djela. To postoji u hollywoodskim filmovima i literaturi, a u životu je valjda rijetkost. Ali, ima nade dok smo živi. A što se tiče izgleda, ipak mislim da je stvar u genima i u duhu. Dok je duh mlad, možete se i osjećati mlado, a onda to valjda izlazi na površinu. Ne da mi se ostarjeti, rekla je prošle godine pjevačica u razgovoru za Jutarnji list, donosi Slobodna Dalmacija.

25. travanj 2024 16:34