StoryEditorOCM
GastroNE BACAJTE KORU

Vrijeme za pripremu arancina od kojih će zamirisati cijela kuća

Piše Silvia Rudinović
4. prosinca 2022. - 17:21

U ovo predbožićno vrijeme i sezoni naračana, tko još nije probao, vrijeme je da se okuša u spravljanju arancina. Priprema je jednostavna. Kao i kod bruštulanih mijendula, važna je vježba i dobra procijena trenutka kad arancine maknuti s vatre.

image

Arancini, zimska slastica

Silvia Rudinović/Silvia Rudinović

Naranče bi trebale biti domaće, a svakako bi bile bolje one s debljom korom. Treba paziti da se naranče dobro operu i uredno ogule, a kora nareže na trakice iste debljine.

image

Arancini, zimska slastica

Silvia Rudinović/Silvia Rudinović

Po starinski, narančina kora se moči i do pet dana, ovisno o gorčini naranče. Za dovoljno slatke naranče dovoljni su dan, dva kako se kora ne bi raspala.

image

Arancini, zimska slastica

Silvia Rudinović/Silvia Rudinović

Za početnike, najbolje je krenuti s manjom količinom, otprilike 200 grama, jednako toliko cukara i kupica vode. Sve se to zajedno kuha u teći cca 22 centimetra širine dok ne ishlapi sva tekućina a cukar počne ponovno kristalizirati. Vruće arancine istresti na papir za pečenje i može se posuti s još cukara.

25. lipanj 2024 08:07