StoryEditorOCM
GastroSVI VOLIMO PASTU

Vrijeme je za lagana jela,ova koja spaja špinat i marelice mogla bi vas osvojiti na prvu

Piše dv
26. lipnja 2022. - 10:43

Kad vanjske temperature idu prema svojem maksimumu, priželjkujemo osvježavajuću, rashlađenu i aromatičnu hranu, donosi Dobra hrana. Mnogima je ljeti prvi izbor tjestenina. Nameće se, naime, velik izbor finih sezonskih namirnica koje se lako mogu iskoristiti sa svim vrstama tjestenine u finu, hladnu ljetnu salatu. Jedna od njih je pasta sa baby špinatom i marelicama. Kakve se paste još preporučuju za vruće ljetne dane pogledajte OVDJE.

Trebat će vam:

250 g suhih farfalla

100 g baby špinata

150 g svježih marelica

50 g tostiranih listića badema

50 g grožđica

100 g svježeg grožđa

slatko-ljuti umak

sol

papar

maslinovo ulje

sok jednog limuna

Priprema:

Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju, procijedite, dodajte žlicu maslinova ulja, promiješajte i pustite da se ohladi. U veću posudu stavite ohlađenu tjesteninu. Dodajte začine te sve začinite maslinovim uljem i sokom jednog limuna. Zrele i mekane marelice ogulite i narežite na malo deblje šnite. Na kraju sjedinite špinat, marelice, grožđice i grožđe s tjesteninom. Izmiješajte te dodajte slatko-ljuti umak i tostirane listiće badema. Ostane li vam ove salate, možete je pohraniti u hladnjak i poslužiti idući dan.

23. studeni 2024 03:01