Kombinacija plazma keksa, pudinga i šumskog voća uvijek sluti na božanstven desert, još ako se ne mora peći, ne može bolje! Morate ga probati što prije napraviti jer zaista nije komplicirano a svi će tražiti repete. Recept smo otkrili na blogu Mala kuharica, donosi Slobodna Dalmacija.
Sastojci:
300 gr Plazme ili Petite Beurre keksa
4 Pudinga od vanilije
2 žlice gustina
12 žlica Šećera
1 litra mlijeka
1 vrećica želatine
1 pakovanje od 450 grama šumskgo voća
1 preljev za torte
10 žlica šećera
1/2 l slatkog vrhnja
Priprema:
Maslacem namazati četvrtastu tepsiju dimenzija 32x24 pa slagati kekse umočene u mlijeko.
Skuhati puding i gustin u mlijeku i ostaviti da se hladi. Kad je puding hladan, dodati umućeno vrhnje i dobro izmiksati. Dodati i želatinu pripremljenu po uputama na vrećici i kratko miksati.
Voće staviti u posudu sa šećerom i prokuhati pa dodati preljev razmućen s malo vode, kratko prokuhati. Ohladiti tri, četiri minute pa preliti po kremi i ostaviti da se stisne i ohladi.