StoryEditorOCM
GastroHIT OVOG LJETA|

Sočan kruh od tikvica morate probati, a ponijet ćete ga i na posao!

Piše Lidija lončarić/DH
16. kolovoza 2021. - 12:40

Iako možda ne izgleda najzanimljivije na svijetu, ovaj kruh s tikvicama definitivno je još jedno od ljetnih otkrića. Tikvica mu daje nevjerojatnu sočnost, dodaci koje sam ubacila u smjesu čine ga prilično zabavnim i, najbolje od svega, ne diže se, što ga čini odličnim odabirom kada vam se jede dobar kruh, a u pripremu niste spremni uložiti cijeli dan. piše za Dobru hranu Lidija Lončarić.

Potrebno je:

2 jaja

230 ml mlijeka

sok pola limuna

375 g brašna

1 prašak za pecivo

1 žličica soli

1 srednja tikvica

50 g maslaca

70 g sira cheddara

1 šaka vlasca

1 čili papričica

100 g maslaca

1 žličica meda

prstohvat cvijeta soli

Priprema:

Tikvicu naribajte, posolite i pustite da stoji kako bi ispustila tekućinu. U posudi pomiješajte jaje, mlijeko, limunov sok, 50 g otopljenog maslaca. Kada sjedinite sve sastojke, dodajte brašno i prašak za pecivo i ponovno sve promiješajte. Dodajte naribanu i ocijeđenu tikvicu. Dodajte cheddar koji ste usitnili na kockice, vlasac i sitno sjeckani čili. Dobro promiješajte i prebacite u kalup za pečenje kruha. Pecite na 180 Celzijevih stupnjeva sat vremena. Dok se kruh peče, pomiješajte maslac koji je stajao na sobnoj temperaturi s medom i pospite cvijetom soli. Kada je kruh gotov, ostavite da se malo ohladi, a zatim poslužite s maslacem.

24. travanj 2024 03:24