Odmah napravite duplu dozu i u ovom bogatom jelu na žlicu uživajte čak dva dana!
Trebat će vam:
- 50 g slanine
- 1 luk
- 1 paprika
- 2 režnja češnjaka
- 400 g svinjetine
- 3 žličice crvene paprike
- 2 lovorova lista
- 150 g kiselog kupusa
- Temeljac
- Sol i papar
Priprema:
U većoj posudi zagrijte ulje i najprije sa svih strana dobro zapecite meso koje ste nasjeckali na kockice. Izvadite ga iz posude pa na istoj masnoći najprije zapecite komadiće slanine, a zatim dodajte sitno sjeckani luk i pirjajte. Nakon pet minuta dodajte i sjeckanu papriku i češnjak. Pirjajte oko tri minute, dodajte slatku mljevenu papriku, lovorov list, sol i papar i vratite meso. Dodajte i kiseli kupus pa prelijte temeljcem i pustite da se krčka oko sat vremena. Povremeno provjerite i dodajte još tekućine ako je potrebno. Dodatno začinite prema potrebi, donosi Dobra hrana.