StoryEditorOCM
GastroBRZO I SLASNO

Na poslu ste, ali stalno ‘vrtite po glavi‘ što skuhati kad dođete doma, a da bude gotovo za pola sata? Imamo prijedlog i super recept, trebaju vam tri sastojka

Piše dv
26. travnja 2022. - 10:41
Preko servirane tjestenine naribajte koricu limuna, ukoliko imate onaj čijoj kori 'vjerujete'Ilustracija/AFP

Ovo je zacijelo jedan od najjednostavnijih recepata za tjesteninu s tunom, idealan je za dane kad vas kod kuće ne čeka ništa spremljeno za ručak, donosi Slobodna Dalmacija.
 

Trebat će vam:


2 konzerve tune

1 vezica mladog luka

1 žličica kapara

300-400 g tjestenine

1 limun

maslinovo ulje

sol i papar


Priprema:

Najprije nasjeckajte mladi luk na sitno. Manji dio, oko 2-3 žlice, odvojite za poslije, a ostatak kratko pirjajte na dobro zagrijanom maslinovu ulju.

Za to vrijeme neka vam se grije i posoljena voda za tjesteninu, piše Dobra hrana.

Luku dodajte ocijeđenu tunu, kratko pirjajte i dodajte kapare i sok pola limuna. Začinite solju i paprom te dodajte začinsko bilje po želji.

Kad je tjestenina kuhana, prebacite je u tavu s tunom, dodajte malo vode od kuhanja, dobro promiješajte i na kraju dodajte još malo maslinova ulja.

Kad je servirate u tanjur, naribajte još preko koricu od limuna.

image

Jelo začinite po želji, ovu kombinaciju 'ljubi' i čili

Ilustracija/AFP

 

 

29. lipanj 2024 17:49